Hozzávalók:
Elkészítés:
A fürtös uborkából szereti készíteni, nem túl nagyokból.
Meghámozza, legyalulja és besózza az uborkát.
Ja és meg is nyalogatja gyalulás előtt, hogy ne legyen keserű, addig vagdossa a végeket, míg a keserűt érzi.
1-2 cikk fokhagymát nyom bele.
Föltétlen hűtőbe kell tenni, mert így marad ropogós.
A saláta levét vízből, 1-2 kanál ecetből, 1-2 kávéskanál cukorból, de mostanában folyékony édesítőből készíti
ízlelgetéssel.
Mindig csak fogyasztás előtt 1-2 órával önti a gyengén kinyomkodott ubira a levét, ekkor megszórja piros paprikával, törött borssal és tejföllel pöttyözi, letakarva visszateszi a hűtőbe a tálalásig.
Mi imádjuk ezt a finom, ropogós salit.
- fürtös uborka
- 1-2 cikk fokhagyma
- só
- 1-2 ek. ecet
- 1-2 kk. cukor/édesítő
- pirospaprika por
- törött bors
- tejföl
- víz
Elkészítés:
A fürtös uborkából szereti készíteni, nem túl nagyokból.
Meghámozza, legyalulja és besózza az uborkát.
Ja és meg is nyalogatja gyalulás előtt, hogy ne legyen keserű, addig vagdossa a végeket, míg a keserűt érzi.
1-2 cikk fokhagymát nyom bele.
Föltétlen hűtőbe kell tenni, mert így marad ropogós.
A saláta levét vízből, 1-2 kanál ecetből, 1-2 kávéskanál cukorból, de mostanában folyékony édesítőből készíti
ízlelgetéssel.
Mindig csak fogyasztás előtt 1-2 órával önti a gyengén kinyomkodott ubira a levét, ekkor megszórja piros paprikával, törött borssal és tejföllel pöttyözi, letakarva visszateszi a hűtőbe a tálalásig.
Mi imádjuk ezt a finom, ropogós salit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.