Hozzávalók:
Elkészítés:
Először kb. 1 liter vízben feltesz főni 1-2 darabka fahéjat, pár szem szegfűszeget, citrom vagy narancs vékonyan lehámozott sárga héját és egy mokkáskanál sót.
Ezután beleteszi a friss gyümölcsöt.
A cseresznyét, meggyet egy kicsit tovább főzi,de az almát vagy barackot éppen, hogy csak átforralja, mert azok hamar szétfőnek.
A habarást főzőtejszínből vagy tejfölből készíti, mikor mi van otthon.
A vaníliás pudingból először kevés vízzel felold fél tasaknyit, majd a kis robotgépében turmixolja a tejföllel vagy tejszínnel és a forrásban lévő gyümölcsökre önti.
Állandóan kevergetve főzi kb. 3 percig, de nem tovább, mert összetúrósodik vagy kicsapódik a habarás.
Hűtés közben is kicsit kevergetni kell, hogy szép krémes legyen.
Citromlével, meggylével, cukorral vagy édesítőszerrel és, ha kell még sóval is után ízesíti.
A só fontos, mert az hozza ki jól az édes ízt.
Tálaláskor tejszínhab rózsával, citromfű levéllel és mentalevéllel díszíti.
Jól behűtve tálalja.
- gyümölcs
- 1-2 rúd fahéj
- pár szem szegfűszeg
- citrom vagy narancs sárga héja
- citrom leve
- mokkás kanál só
- cukor vagy édesítő
- főzőtejszín vagy tejföl
- 1/2 tasak vaníliaízű pudingpor
Elkészítés:
Először kb. 1 liter vízben feltesz főni 1-2 darabka fahéjat, pár szem szegfűszeget, citrom vagy narancs vékonyan lehámozott sárga héját és egy mokkáskanál sót.
Ezután beleteszi a friss gyümölcsöt.
A cseresznyét, meggyet egy kicsit tovább főzi,de az almát vagy barackot éppen, hogy csak átforralja, mert azok hamar szétfőnek.
A habarást főzőtejszínből vagy tejfölből készíti, mikor mi van otthon.
A vaníliás pudingból először kevés vízzel felold fél tasaknyit, majd a kis robotgépében turmixolja a tejföllel vagy tejszínnel és a forrásban lévő gyümölcsökre önti.
Állandóan kevergetve főzi kb. 3 percig, de nem tovább, mert összetúrósodik vagy kicsapódik a habarás.
Hűtés közben is kicsit kevergetni kell, hogy szép krémes legyen.
Citromlével, meggylével, cukorral vagy édesítőszerrel és, ha kell még sóval is után ízesíti.
A só fontos, mert az hozza ki jól az édes ízt.
Tálaláskor tejszínhab rózsával, citromfű levéllel és mentalevéllel díszíti.
Jól behűtve tálalja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.