Hozzávalók:
Elkészítés:
Zsenge cukkiniből és patisszonból vagy tökből készítjük.
A zöldséget meghámozzuk és hosszában 4-5 cm széles szeletekre vágjuk.
Megsózzuk és egy pici citromlével meglocsoljuk a szeleteket.
Máris panírozhatjuk a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba majd prézlibe forgatva.
Bő olajban, nem lefedve mindkét oldalát ropogós pirosra sütjük.
Törlőpapírra szedjük és kapor szálakat teszünk a kisült szeletek közé.
Langyosan a legfinomabb.
A következő gyors öntettel tálalom:
Egy kis joghurtba/kefírbe/tejfölbe kevés sót, reszelt citromhéjat, pár csepp olívaolajat és egy pici balzsamecetet keverünk. Majd apróra vágott friss kaprot szórunk bele.
- cukkini
- patisszon
- só
- citromlé
- liszt
- tojás
- prézli
- olaj
- kaporszál
Elkészítés:
Zsenge cukkiniből és patisszonból vagy tökből készítjük.
A zöldséget meghámozzuk és hosszában 4-5 cm széles szeletekre vágjuk.
Megsózzuk és egy pici citromlével meglocsoljuk a szeleteket.
Máris panírozhatjuk a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba majd prézlibe forgatva.
Bő olajban, nem lefedve mindkét oldalát ropogós pirosra sütjük.
Törlőpapírra szedjük és kapor szálakat teszünk a kisült szeletek közé.
Langyosan a legfinomabb.
A következő gyors öntettel tálalom:
Egy kis joghurtba/kefírbe/tejfölbe kevés sót, reszelt citromhéjat, pár csepp olívaolajat és egy pici balzsamecetet keverünk. Majd apróra vágott friss kaprot szórunk bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.