Hozzávalók:
Elkészítés:
A tésztához valókat jól összegyúrjuk addig, amíg a tál falától tisztán el nem válik.
A tésztát kétfelé osztjuk és külön-külön közepes tepsi nagyságúra nyújtjuk.
A kizsírozott tepsibe tesszük a sodrófa segítségével feltekert tésztát.
Darált dióval megszórjuk és ráhalmozzuk az almatölteléket.
Az alma tetejére is szórunk a darált dióból.
Ráhelyezzük a másik tésztalapot.
Kissé elhabart tojással megkenjük, majd villával megszurkáljuk.
Sütőben pirosra sütjük, alul, felül jól süljön át a tészta.
Porcukorral meghintve, kockára vágva tálaljuk.
Az almatöltelék:
Az almát lereszeljük.
Lábasban megdinszteljük, amíg a levét el nem fövi.
Ekkor ízlés szerint megcukrozzuk és fahéjjal ízesítjük.
- 35 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 15 dkg cukor
- 20 dkg margarin vagy 15 dkg zsír
- 1 tojás
- 2 dl tejföl
- reszelt alma
- cukor
- őrölt fahéj
- darált dió
Elkészítés:
A tésztához valókat jól összegyúrjuk addig, amíg a tál falától tisztán el nem válik.
A tésztát kétfelé osztjuk és külön-külön közepes tepsi nagyságúra nyújtjuk.
A kizsírozott tepsibe tesszük a sodrófa segítségével feltekert tésztát.
Darált dióval megszórjuk és ráhalmozzuk az almatölteléket.
Az alma tetejére is szórunk a darált dióból.
Ráhelyezzük a másik tésztalapot.
Kissé elhabart tojással megkenjük, majd villával megszurkáljuk.
Sütőben pirosra sütjük, alul, felül jól süljön át a tészta.
Porcukorral meghintve, kockára vágva tálaljuk.
Az almatöltelék:
Az almát lereszeljük.
Lábasban megdinszteljük, amíg a levét el nem fövi.
Ekkor ízlés szerint megcukrozzuk és fahéjjal ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.