Hozzávalók:
A krémhez:
Elkészítés:
Elkészítjük a tortakrémet.
Először a vajas krémet keverjük ki.
Mindig friss vajat használjunk. Ügyeljünk, hogy ne legyen "hűtőszaga"!
Porcukorral géppel habosra heverjük a krémet.
Hozzáadjuk a kakaóport.
Óvatosan keverjünk egyet a krémen a kikapcsolt géppel, mert különben a kakaópor szétröppen.
Csak ezután kapcsoljuk be a gépet.
Mikróban fokozatosan felolvasztjuk a 150 gr csokoládét, majd kihűtjük és a kakaós vajas krémhez keverjük.
A hűtőbe tesszük, jól lefedve a krémet.
4 dl tejjel elkészítjük a csokis pudingot az előírás szerint.
Ezt is kihűtjük.
Majd összekeverjük a vajas krémmel és megtöltjük a piskótát.
A tetejét is bekenjük a krémmel. Tegyük be a hűtőbe tortát.
Az amerikai mogyorót kissé összevágjuk, majd teflon edényben szárazon megpirítjuk.
Most felolvasztjuk a maradék 150 gr csokoládét és belekeverjük a pirított mogyoróból a nagyobb darabokat.
Hagyjuk kihűlni ezt a krémet, majd kenjük rá a torta tetejére.
A maradék apró mogyorótörmelékkel tenyerünkkel körben vakoljuk be a torta szélét.
Jól lefedve hűtőben hűtsük jól le.
Nagyon finom, nagyon csokis torta.
Könnyű elkészíteni és nagyon kiadós.
- 1 db piskótalap
A krémhez:
- 25 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- 3 ek keserű kakaópor
- 150 gr kb 75 %-os csokoládé
- 1 db főzős csokipuding
- 4 dl tej
- 3-4 ek cukor
A mázhoz:
- 150 gr kb 75 %-os csokoládé
- 3 marék mogyoró
Elkészítés:
Elkészítjük a tortakrémet.
Először a vajas krémet keverjük ki.
Mindig friss vajat használjunk. Ügyeljünk, hogy ne legyen "hűtőszaga"!
Porcukorral géppel habosra heverjük a krémet.
Hozzáadjuk a kakaóport.
Óvatosan keverjünk egyet a krémen a kikapcsolt géppel, mert különben a kakaópor szétröppen.
Csak ezután kapcsoljuk be a gépet.
Mikróban fokozatosan felolvasztjuk a 150 gr csokoládét, majd kihűtjük és a kakaós vajas krémhez keverjük.
A hűtőbe tesszük, jól lefedve a krémet.
4 dl tejjel elkészítjük a csokis pudingot az előírás szerint.
Ezt is kihűtjük.
Majd összekeverjük a vajas krémmel és megtöltjük a piskótát.
A tetejét is bekenjük a krémmel. Tegyük be a hűtőbe tortát.
Az amerikai mogyorót kissé összevágjuk, majd teflon edényben szárazon megpirítjuk.
Most felolvasztjuk a maradék 150 gr csokoládét és belekeverjük a pirított mogyoróból a nagyobb darabokat.
Hagyjuk kihűlni ezt a krémet, majd kenjük rá a torta tetejére.
A maradék apró mogyorótörmelékkel tenyerünkkel körben vakoljuk be a torta szélét.
Jól lefedve hűtőben hűtsük jól le.
Nagyon finom, nagyon csokis torta.
Könnyű elkészíteni és nagyon kiadós.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.