Hozzávalók:
Elkészítés:
A halszeleteket megtisztítjuk, esetleges pikkelyeket, uszonydarabokat levágjuk és lemossuk.
Leszárítjuk.
A halat megsózzuk, borsozzuk és gyömbérporral bedörzsöljük.
Lisztbe forgatjuk, de a felesleget leütögetjük róla.
Olajban mindkét oldalát kisütjük.
Álljunk mellette, mert percek alatt készen van.
Összevágott petrezselyemlevél és kapor ágyra szedjük ki.
Még azon forrón nyomunk rá friss fokhagymát.
A tetejére is szórunk a zöldekből, amelyeknek az ízét átveszi a hal és nagyon friss, üde zamatot kap.
Ecetes, hagymás krumplisalátával tálalom.
(receptet lásd külön)
- ponty halszeletek
- fokhagyma
- gyömbérpor
- só
- bors
- liszt
- olaj
- kapor
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A halszeleteket megtisztítjuk, esetleges pikkelyeket, uszonydarabokat levágjuk és lemossuk.
Leszárítjuk.
A halat megsózzuk, borsozzuk és gyömbérporral bedörzsöljük.
Lisztbe forgatjuk, de a felesleget leütögetjük róla.
Olajban mindkét oldalát kisütjük.
Álljunk mellette, mert percek alatt készen van.
Összevágott petrezselyemlevél és kapor ágyra szedjük ki.
Még azon forrón nyomunk rá friss fokhagymát.
A tetejére is szórunk a zöldekből, amelyeknek az ízét átveszi a hal és nagyon friss, üde zamatot kap.
Ecetes, hagymás krumplisalátával tálalom.
(receptet lásd külön)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.