Hozzávalók:
Elkészítés:
A megmosott szilvát kimagozzuk és félbevágjuk.
Egy fazékba belerakjuk a szilvát, a karikára vágott citromot.
Felöntjük annyi vízzel,amennyi ellepi.
Szórunk bele egy csipet sót, ízlés szerint 6-8 db szegfűszeget, őrölt fahéjat és felforraljuk.
Folyékony édesítővel (vagy cukorral) édesítjük.
Nem kell tovább főzni, lehet behabarni.
A tejfölből lisztből kevés vízzel habarást készítünk, simára keverjük és a levesbe öntjük.
Egyet forr és kész.
Langyosan vagy hidegen a legjobb.
- 3/4 kg szilva
- 1 db citrom
- őrölt fahéj
- szegfűszeg
- 5 dl tejföl
- 1 ek liszt
- édesítő
- 1 csipet só
Elkészítés:
A megmosott szilvát kimagozzuk és félbevágjuk.
Egy fazékba belerakjuk a szilvát, a karikára vágott citromot.
Felöntjük annyi vízzel,amennyi ellepi.
Szórunk bele egy csipet sót, ízlés szerint 6-8 db szegfűszeget, őrölt fahéjat és felforraljuk.
Folyékony édesítővel (vagy cukorral) édesítjük.
Nem kell tovább főzni, lehet behabarni.
A tejfölből lisztből kevés vízzel habarást készítünk, simára keverjük és a levesbe öntjük.
Egyet forr és kész.
Langyosan vagy hidegen a legjobb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.