Hozzávalók:
- 1 kg előfőzött pacal
- 1 + 1 fej hagyma
- néhány babérlevél
- majoránna
- 2-3 szelet füstölt szalonna
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- piros fűszerpaprika
- só
- bors
- fokhagyma
- 60 dkg krumpli
Elkészítés:
Az előfőzött pacalt a vöröshagymával babérlevéllel, majoránnával mintegy fél óráig főzni, majd leönteni a levét.
A szalonnát apróra kell vágni, kisütni a zsírját és ebben apróra vágott hagymát dinsztelni.
Fűszerpaprikával megszórjuk és beletesszük a kis kockákra felvágott zöldpaprikát, paradicsomot, borsot, majoránnát, fokhagymát belenyomni és a vékony csíkokra felszeletelt pacalt.
Sózzuk ízlés szerint.
Puhára főzni.
Petrezselymes krumplival is tálalhatjuk.
Az eredeti ún, pacal parlament módra recept szerint a főzés vége felé kockára vágott krumplit is tettek a pacalhoz és azzal együtt főzték készre.
Nagyon finom krumplipürével együtt is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.