Hozzávalók:
Elkészítés:
Nagyon hamar elkészíthető így a piskóta.
Mindent elő kell készíteni és a sütőt bekapcsolni és 180 C fokra felmelegíteni.
Mire a sütő bemelegszik, addigra máris hozzákezdhetünk a tészta összeállításához.
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéket egy keverőtálba tesszük, míg a sárgáját egyenként a tojáshéjban hagyjuk, így könnyű lesz a habhoz adagolni.
A csipet sóval kemény habbá verjük a fehérjét.
Adagonként hozzáadjuk a cukrot is.
Most egyenként belepottyantjuk a sárgákat a habhoz.
Mindvégig keverjük közben a géppel.
Ha mind a hat tojás sárgáját belekevertük, akkor műanyag lapát segítségével (anyósnyelvvel) részletekben óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
Igyekezzünk minél több levegőt bevinni a habba.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába vagy tepsibe simítjuk a krémet, majd a lapáttal hosszában húzunk egy vonalat a krémben, ettől majd nem fog felpúposodni a piskótánk.
Kb. 1/2 óra alatt megsütjük a piskótát.
20 percig ne nyissuk ki a sütőt.
Villával vagy tűvel ellenőrizhetjük, hogy átsült-e a tészta.
Nyitott sütő ajtónál kicsit pihentetjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Mi ezt a piskótát szoktuk a tortaalapnak felhasználni.
- 6 tojás
- 120 gr liszt
- 100 gr cukor
- egy késhegynyi sütőpor
- csipet só
Elkészítés:
Nagyon hamar elkészíthető így a piskóta.
Mindent elő kell készíteni és a sütőt bekapcsolni és 180 C fokra felmelegíteni.
Mire a sütő bemelegszik, addigra máris hozzákezdhetünk a tészta összeállításához.
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéket egy keverőtálba tesszük, míg a sárgáját egyenként a tojáshéjban hagyjuk, így könnyű lesz a habhoz adagolni.
A csipet sóval kemény habbá verjük a fehérjét.
Adagonként hozzáadjuk a cukrot is.
Most egyenként belepottyantjuk a sárgákat a habhoz.
Mindvégig keverjük közben a géppel.
Ha mind a hat tojás sárgáját belekevertük, akkor műanyag lapát segítségével (anyósnyelvvel) részletekben óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
Igyekezzünk minél több levegőt bevinni a habba.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába vagy tepsibe simítjuk a krémet, majd a lapáttal hosszában húzunk egy vonalat a krémben, ettől majd nem fog felpúposodni a piskótánk.
Kb. 1/2 óra alatt megsütjük a piskótát.
20 percig ne nyissuk ki a sütőt.
Villával vagy tűvel ellenőrizhetjük, hogy átsült-e a tészta.
Nyitott sütő ajtónál kicsit pihentetjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Mi ezt a piskótát szoktuk a tortaalapnak felhasználni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.