- 6 nagyobb padlizsán
- 1 nagy fej lila hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1-2 ek. mustár
- 1-2 ek. majonéz
- 1 ek ecet
Elkészítés:
A megmosott padlizsánokat gázlángon vagy roston, esetleg sütőben feketére sütjük.
Én most sütőben sütöttem, alufóliával kibélelt tepsiben, és így is nagyon jó lett.
Fakanállal, vagy a kézi krumplitörővel darabosra törjük.
Nem kell nagyon szétnyomni, legyenek benne kisebb-nagyobb darabok.
Most a lila hagymát apróra vágjuk és a padlizsánhoz keverjük.
Belenyomjuk a fokhagymát is és ízesítjük sóval, borssal, 1-2 ek. mustárral, 1-2 ek majonézzel.
Végül 1 ek ecettel savanyítjuk, ettől finom pikáns íze lesz.
Hűtőben hagyjuk összeérni, de jól dugjuk el, mert családunk rá fog járni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.