Hozzávalók:
Elkészítés:
A friss spenót leveleket leszárazzuk, erüket lehúzzuk és többször váltott vízben megmossuk.
Forrásban lévő vízbe dobjuk és amint összeesett, máris leszűrjük.
Az olajon megfuttatom a darált köményt.
Amint megérzem az illatát, hozzáadom a zúzott fokhagymát és máris belekeverek egy ek. lisztet.
Amint felhabzik hozzáadom a turmixgépben pépesre darált spenótlevelet.
Néhány percig kevergetve párolom, majd hozzáadom a tejjel robotgépben megdarált zsemléket is.
Sózom, borsozom és az ételízesítőt és a szerecsendiót is hozzáadom.
Vigyázzunk, nehogy elsózzuk. ( Nekem mindig sikerül...)
Ha kell, adunk még hozzá egy kis tejet.
Én tavasszal mindig veszek friss spenótot a piacon, amit előkészítek, leforrázok és kis dobozban a mélyhűtőben tárolom.
Ha kell, akkor csak előkapom, főzeléket, tejszínes ragut, ravioli tölteléket stb. pillanatok alatt készíthetünk belőle.
- 1/2 kg friss spenót
- 1/2 l tej
- 2 db zsemle
- 5-6 cikk fokhagyma
- köménymag
- só
- bors
- csipet reszelt szerecsendió
- 1 ek ételízesítő
- 1 ek olaj
- 1 ek liszt
Elkészítés:
A friss spenót leveleket leszárazzuk, erüket lehúzzuk és többször váltott vízben megmossuk.
Forrásban lévő vízbe dobjuk és amint összeesett, máris leszűrjük.
Az olajon megfuttatom a darált köményt.
Amint megérzem az illatát, hozzáadom a zúzott fokhagymát és máris belekeverek egy ek. lisztet.
Amint felhabzik hozzáadom a turmixgépben pépesre darált spenótlevelet.
Néhány percig kevergetve párolom, majd hozzáadom a tejjel robotgépben megdarált zsemléket is.
Sózom, borsozom és az ételízesítőt és a szerecsendiót is hozzáadom.
Vigyázzunk, nehogy elsózzuk. ( Nekem mindig sikerül...)
Ha kell, adunk még hozzá egy kis tejet.
Én tavasszal mindig veszek friss spenótot a piacon, amit előkészítek, leforrázok és kis dobozban a mélyhűtőben tárolom.
Ha kell, akkor csak előkapom, főzeléket, tejszínes ragut, ravioli tölteléket stb. pillanatok alatt készíthetünk belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.