Hozzávalók:
Elkészítés:
A hosszú metéltet kisebb darabokra törjük és előírás szerint, nem túl puhára kifőzzük.
Leszűrjük, olajjal összekeverjük és jól megsózzuk.
Bár ez édes étel lesz, de ne féljünk a sótól, mert ettől lesz csak jó ízű a tésztánk.
Ezután már csak össze kell állítani a tésztát.
Egy nagyobb, magasabb oldalfalú tepsit kicsit beolajozunk és a tészta egy harmadát belesimítjuk.
Rászórjuk a darált diót, kissé megszórjuk cukorral és rápötyögtetjük a lekvárt.
Betakarjuk a 2. adag tésztával.
Most rászórjuk a darált mákot, kissé megcukrozzuk és ismét teszünk rá lekvárt.
Most rátesszük a maradék tésztát és mehet is a sütőbe.
180 C fokon ropogós pirosra sütjük.
Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Ezt a gyerekkori tésztát még a nagymamám készítette, de az én gyerekeim is nagyon szeretik.
Nagyon gyorsan elkészíthető, maradék tésztából is össze lehet dobni és a sütőben pár perc alatt megsül.
Lehet csak diósan, vagy csak mákosan is készíteni.
Mindenféle lekvár jó bele, legjobb a barack vagy a szilva, de kissé beszáradt lekvárból is ragyogóan elkészíthető.
Van aki a ropogósra sült tetejét szereti, de van aki a finoman összesült, legalsó tésztarétegre esküszik...
- 1 kg hosszú metélt
- olaj
- só
- cukor
- őrölt dió
- mák
- lekvár
Elkészítés:
A hosszú metéltet kisebb darabokra törjük és előírás szerint, nem túl puhára kifőzzük.
Leszűrjük, olajjal összekeverjük és jól megsózzuk.
Bár ez édes étel lesz, de ne féljünk a sótól, mert ettől lesz csak jó ízű a tésztánk.
Ezután már csak össze kell állítani a tésztát.
Egy nagyobb, magasabb oldalfalú tepsit kicsit beolajozunk és a tészta egy harmadát belesimítjuk.
Rászórjuk a darált diót, kissé megszórjuk cukorral és rápötyögtetjük a lekvárt.
Betakarjuk a 2. adag tésztával.
Most rászórjuk a darált mákot, kissé megcukrozzuk és ismét teszünk rá lekvárt.
Most rátesszük a maradék tésztát és mehet is a sütőbe.
180 C fokon ropogós pirosra sütjük.
Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Ezt a gyerekkori tésztát még a nagymamám készítette, de az én gyerekeim is nagyon szeretik.
Nagyon gyorsan elkészíthető, maradék tésztából is össze lehet dobni és a sütőben pár perc alatt megsül.
Lehet csak diósan, vagy csak mákosan is készíteni.
Mindenféle lekvár jó bele, legjobb a barack vagy a szilva, de kissé beszáradt lekvárból is ragyogóan elkészíthető.
Van aki a ropogósra sült tetejét szereti, de van aki a finoman összesült, legalsó tésztarétegre esküszik...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.