2012. augusztus 20., hétfő

Tócsni kukoricával és paprikával

Hozzávalók:

  • 2 kg burgonya
  • 6 ek. liszt
  • 2 tojás
  • 6-8 cikk fokhagyma
  • bors
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 3 db piros színű kápia és pritamin paprika



Elkészítés:

A meghámozott, megmosott krumplit lereszeljük a reszelő legnagyobb fokán.


Mielőtt megbarnulna, gyorsan hozzákeverjük a lisztet, a lecsepegtetett kukoricát, az apró kockákra vágott paprikákat.
Belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
Végül hozzáadjuk a tojásokat is.


Jól elkeverjük.

Egy serpenyőben megforrósítjuk az olajat és kanállal belerakosgatjuk a tócsni masszát.
Kicsit ellapítjuk. Ha vastagabb a tészta, akkor a kisült tócsni puhább lesz belül.


Ha megpirult az egyik fele, akkor megfordítjuk és a másik felét is ropogósra sütjük.



Langyosan a legjobb.
Tejföllel is megkenhetjük.

A sima tócsni ugyanígy készül, paprika és kukorica nélkül.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.