Hozzávalók:
Elkészítés:
A meghámozott, megmosott krumplit lereszeljük a reszelő legnagyobb fokán.
Mielőtt megbarnulna, gyorsan hozzákeverjük a lisztet, a lecsepegtetett kukoricát, az apró kockákra vágott paprikákat.
Belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
Végül hozzáadjuk a tojásokat is.
Jól elkeverjük.
Egy serpenyőben megforrósítjuk az olajat és kanállal belerakosgatjuk a tócsni masszát.
Kicsit ellapítjuk. Ha vastagabb a tészta, akkor a kisült tócsni puhább lesz belül.
Ha megpirult az egyik fele, akkor megfordítjuk és a másik felét is ropogósra sütjük.
Langyosan a legjobb.
Tejföllel is megkenhetjük.
A sima tócsni ugyanígy készül, paprika és kukorica nélkül.
- 2 kg burgonya
- 6 ek. liszt
- 2 tojás
- 6-8 cikk fokhagyma
- só
- bors
- 1 doboz konzerv kukorica
- 3 db piros színű kápia és pritamin paprika
Elkészítés:
A meghámozott, megmosott krumplit lereszeljük a reszelő legnagyobb fokán.
Mielőtt megbarnulna, gyorsan hozzákeverjük a lisztet, a lecsepegtetett kukoricát, az apró kockákra vágott paprikákat.
Belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
Végül hozzáadjuk a tojásokat is.
Jól elkeverjük.
Egy serpenyőben megforrósítjuk az olajat és kanállal belerakosgatjuk a tócsni masszát.
Kicsit ellapítjuk. Ha vastagabb a tészta, akkor a kisült tócsni puhább lesz belül.
Ha megpirult az egyik fele, akkor megfordítjuk és a másik felét is ropogósra sütjük.
Langyosan a legjobb.
Tejföllel is megkenhetjük.
A sima tócsni ugyanígy készül, paprika és kukorica nélkül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.