Hozzávalók:
Elkészítés:
A héjában puhára főtt krumplit meghámozzuk és vékony karikára vágjuk.
A tepsit kizsírozzuk
Lerakjuk az első sor krumplit.
Erre szórunk vékony, csíkokra felszeletelt füstölt szalonna darabokat.
Rárakjuk a karikára vágott kolbászt.
Házi füstölt kolbászt, lángolt kolbászt vagy jóféle lecsókolbászt használjunk.
Ezeket lehet vegyesen is, hogy ne legyen olyan füstös íze.
Most a főtt tojás karikákat tesszük a kolbászokra.
Újabb sor krumpli következik, rá a kolbász, a tojás...és addig folytatjuk rétegezést, amíg van hozzávalónk.
A tetejére krumpli sor kerüljön.
Tejfölt egy kis tejjel elkeverünk, picit megsózzuk, de vigyázzunk, mert a kolbász is sós.
Ezt az öntetet ráöntjük a krumplira.
Bőségesen adagoljuk, hogy jó szaftos legyen.
Kevés olvasztott zsírral is meglocsoljuk, hogy ne legyen száraz.
Sütőben pirosra sütjük.
- krumpli
- főtt tojás
- kolbász
- füstölt szalonna
- só
- tejföl
- tej
- zsír
Elkészítés:
A héjában puhára főtt krumplit meghámozzuk és vékony karikára vágjuk.
A tepsit kizsírozzuk
Lerakjuk az első sor krumplit.
Erre szórunk vékony, csíkokra felszeletelt füstölt szalonna darabokat.
Rárakjuk a karikára vágott kolbászt.
Házi füstölt kolbászt, lángolt kolbászt vagy jóféle lecsókolbászt használjunk.
Ezeket lehet vegyesen is, hogy ne legyen olyan füstös íze.
Most a főtt tojás karikákat tesszük a kolbászokra.
Újabb sor krumpli következik, rá a kolbász, a tojás...és addig folytatjuk rétegezést, amíg van hozzávalónk.
A tetejére krumpli sor kerüljön.
Tejfölt egy kis tejjel elkeverünk, picit megsózzuk, de vigyázzunk, mert a kolbász is sós.
Ezt az öntetet ráöntjük a krumplira.
Bőségesen adagoljuk, hogy jó szaftos legyen.
Kevés olvasztott zsírral is meglocsoljuk, hogy ne legyen száraz.
Sütőben pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.