2012. augusztus 20., hétfő

Mama rakott krumplija

Hozzávalók:


  • krumpli
  • főtt tojás
  • kolbász
  • füstölt szalonna
  • tejföl
  • tej
  • zsír

Elkészítés:

A héjában puhára főtt krumplit meghámozzuk és vékony karikára vágjuk.

A tepsit kizsírozzuk

Lerakjuk az első sor krumplit.
Erre szórunk vékony, csíkokra felszeletelt füstölt szalonna darabokat.

Rárakjuk a karikára vágott kolbászt.
Házi füstölt kolbászt, lángolt kolbászt vagy jóféle lecsókolbászt használjunk.
Ezeket lehet vegyesen is, hogy ne legyen olyan füstös íze.

Most a főtt tojás karikákat tesszük a kolbászokra.
Újabb sor krumpli következik, rá a kolbász, a tojás...és addig folytatjuk rétegezést, amíg van hozzávalónk.
A tetejére krumpli sor kerüljön.

Tejfölt egy kis tejjel elkeverünk, picit megsózzuk, de vigyázzunk, mert a kolbász is sós.
Ezt az öntetet ráöntjük a krumplira.
Bőségesen adagoljuk, hogy jó szaftos legyen.

Kevés olvasztott zsírral is meglocsoljuk, hogy ne legyen száraz.

Sütőben pirosra sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.