Hozzávalók:
Elkészítés:
Ezt a levest akkor készítjük, amikor friss tökből főzeléket főzünk.
A jól megmosott tök héját zöldséghámozóval levágjuk, majd egy kanállal kikaparjuk a tök magos belsejét.
A továbbiakban mindent egy fazékba teszünk, felöntjük vízzel, hogy ellepje és úgy főzzük, mint a húslevest.
Sót, borsot és egy kis kanál ételízesítőt adunk hozzá.
Ha megfőttek a zöldségek, akkor a répákat kihalásszuk, az összes többi zöldséget átpaszirozzuk egy szűrőn.
Végül a répákat karikára vágjuk és a leszűrt levesbe visszatesszük.
Kevés petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.
Finom zsírmentes leves, kímélő ételnek adhatjuk.
- 1-2 db zsenge tök bele és héja
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1-2 tk ételízesítő
- petrezselyem zöldje
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
Ezt a levest akkor készítjük, amikor friss tökből főzeléket főzünk.
A jól megmosott tök héját zöldséghámozóval levágjuk, majd egy kanállal kikaparjuk a tök magos belsejét.
A továbbiakban mindent egy fazékba teszünk, felöntjük vízzel, hogy ellepje és úgy főzzük, mint a húslevest.
Sót, borsot és egy kis kanál ételízesítőt adunk hozzá.
Ha megfőttek a zöldségek, akkor a répákat kihalásszuk, az összes többi zöldséget átpaszirozzuk egy szűrőn.
Végül a répákat karikára vágjuk és a leszűrt levesbe visszatesszük.
Kevés petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.
Finom zsírmentes leves, kímélő ételnek adhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.