Hozzávalók:
Elkészítés:
A spagettit előírás szerint kifőzzük nem túl puhára.
3 ek. olajjal és sóval elkeverjük.
A 2. ek. olajon az összevágott kolozsvári szalonnát megpirítjuk, zsírját kisütjük.
Legalább 2 nagy pohár tejfelt elkeverünk a tejjel, ráöntjük a szalonnára.
Rászórjuk a reszelt szerecsendiót és beletesszük a sajtszeletelővel keskeny lapokra vágott sajtot.
Nem szükséges reszelni, úgyis megolvad a krémben.
Belereszeljük a citromok sárga héját, a zúzott fokhagymát.
Még egy kis tejfölben elhabarunk 2 tojást és ezt is a krémhez adjuk.
Vigyázzunk, hogy ezzel már ne főzzük, mert a tojás összekap.
Ha kell, sózzuk, de óvatosan, mert a szalonna is sós.
Borsozzuk bátran.
Keverjük össze a spagettivel.
Az utolsó kanál olajjal kenjük kis a nagy, magas falu tepsinket és simítsuk bele a tésztát.
Forró sütőben süssük ropogós pirosra.
Ez a recept a spagetti a la carbonara alapján készült, de sült változatban.
- 1 kg spagetti
- 30 dkg kolozsvári szalonna
- 30 dkg sajt
- 3+1+1 ek. olaj
- 8-10 dl tejföl
- 2-3 dl tej
- 2 tojás
- 2 citrom reszelt héja
- 1 csipet reszelt szerecsendió
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A spagettit előírás szerint kifőzzük nem túl puhára.
3 ek. olajjal és sóval elkeverjük.
Legalább 2 nagy pohár tejfelt elkeverünk a tejjel, ráöntjük a szalonnára.
Rászórjuk a reszelt szerecsendiót és beletesszük a sajtszeletelővel keskeny lapokra vágott sajtot.
Nem szükséges reszelni, úgyis megolvad a krémben.
Belereszeljük a citromok sárga héját, a zúzott fokhagymát.
Még egy kis tejfölben elhabarunk 2 tojást és ezt is a krémhez adjuk.
Vigyázzunk, hogy ezzel már ne főzzük, mert a tojás összekap.
Ha kell, sózzuk, de óvatosan, mert a szalonna is sós.
Borsozzuk bátran.
Keverjük össze a spagettivel.
Az utolsó kanál olajjal kenjük kis a nagy, magas falu tepsinket és simítsuk bele a tésztát.
Forró sütőben süssük ropogós pirosra.
Ez a recept a spagetti a la carbonara alapján készült, de sült változatban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.