Hozzávalók:
- 1 db piskóta torta
- 1 liter Hulala
- 1 cs. vaníláscukor
- kimagozott meggy
- 3 ek. holland kakópor
- 1 cs. habfixáló
Elkészítés:
A kész piskóta tortát 3 lappá vágjuk.
Elkészítjük a kétféle krémet.
Ehhez a Hulalát jól lehűtjük, keményre verjük, majd kétfelé osztjuk.
1/ A fele adag Hulalához hozzákeverjük a vaníliás cukrot és a habfixálót.
2/ A második adag Hulalához hozzákeverjük a jó minőségű holland kakaóport.
A piskótalapokat egymás mellé fektetjük és a kétféle krémmel felváltva csíkokat húzunk a lapokra.
Először a világos krémet tesszük nylon zacskóba, kivágjuk a sarkát és a tortalapon hosszában csíkot húzunk, majd kihagyunk egy csíknyi helyet és újabb csíkot húzunk.
Kb. 2-3 cm-es csíkokat húzzunk, illetve ennyi helyet hagyjunk ki.
Ugyanígy folytatjuk a másik lapon is.
Azután a kakaós krémet töltjük zacskóba és a kihagyott helyekre betöltjük a sötét csíkokat.
A krémek tetejére ízlés szerint magozott meggyet szórunk.
Most összeállítjuk a tortát.
A második lapot elfordítva helyezzük az elsőre, hogy a csíkok merőlegesen álljanak, így majd a felvágáskor kockás lesz a krémünk.
Végül ráhelyezzük a felső lapot és az egész tortát a maradék krémmel bevonjuk és díszítjük.
Ez egy könnyített változata a Fekete erdő tortának, cukor csak a Hulalában van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.