Hozzávalók:
Elkészítés:
A zellert meghámozzuk és vékony csíkokra, julienre vágjuk.
Egy kis fazékban vizet forralunk és belerakjuk a zellert.
Kb. 1 percig főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk jól lecsepegni.
Elkészítjük a mártást:
Majonéz mártást feljavítunk mustárral, sóval, borssal és kevés édesítővel.
Teszünk bele egy kevéske - kb. 1 tk - ecetet.
Kellemesen savanyú, pikáns legyen.
Behűtjük.
Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel és zellerzölddel.
Magában is kiváló, de hidegtálaknál, rákkal készült, füstölt lazacos ételeknél gyakran készítem.
A képen cukkinis tócsnira pakoltam a zeller rémoulade-ot, majd füstölt lazacot, citromot, paradicsomot és snidlinget tettem rá.
Nagyon különleges receptem, amelyről sajnos nincs egyelőre képem, a főtt articsóka fejbe töltött zeller, amelyet teljesen beborítottam füstölt lazac szeletekkel és kaporral, citromszelettel díszítettem.
Az articsókát konzervben lehet kapni és pillanatok alatt elkészíthetjük ezt a finomságot.
- 1 nagyobb fej tömör zeller
- majonéz
- mustár
- só
- bors
- édesítő
- ecet
- petrezselyem
- zellerzöld
- víz
Elkészítés:
A zellert meghámozzuk és vékony csíkokra, julienre vágjuk.
Egy kis fazékban vizet forralunk és belerakjuk a zellert.
Kb. 1 percig főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk jól lecsepegni.
Elkészítjük a mártást:
Majonéz mártást feljavítunk mustárral, sóval, borssal és kevés édesítővel.
Teszünk bele egy kevéske - kb. 1 tk - ecetet.
Kellemesen savanyú, pikáns legyen.
Behűtjük.
Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel és zellerzölddel.
Magában is kiváló, de hidegtálaknál, rákkal készült, füstölt lazacos ételeknél gyakran készítem.
A képen cukkinis tócsnira pakoltam a zeller rémoulade-ot, majd füstölt lazacot, citromot, paradicsomot és snidlinget tettem rá.
Nagyon különleges receptem, amelyről sajnos nincs egyelőre képem, a főtt articsóka fejbe töltött zeller, amelyet teljesen beborítottam füstölt lazac szeletekkel és kaporral, citromszelettel díszítettem.
Az articsókát konzervben lehet kapni és pillanatok alatt elkészíthetjük ezt a finomságot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.