2012. február 25., szombat

Töltött cukkini


Hozzávalók:
 

  • 8-10 db kemény cukkini
  • 1 kg darált pulykahús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 cikk fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • ½ zöldpaprika
  • ½ piros kápia paprika
  • 1 db paradicsom
  • bors
  • 1 kk piros fűszerpaprika
  • 2+1 ek. olaj
  • ½ doboz főzőtejszín
  • 4-5 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 10 dkg. sajt

Elkészítés:

A cukkiniket megmossuk, két végét levágjuk majd keresztben kettévágjuk.
Egy kiskanál segítségével kivájjuk a belsejét, amit apró kockákra vágunk.

Egy lábasban 2 ek.olajon üvegesre pároljuk az apróra felvágott vöröshagymát.

Beletesszük a darált húst és közepes tűznél kevergetve morzsássá, fehérre sütjük.
Megsózzuk, borsozzuk, rászórjuk a piros fűszerpaprikát.

Hozzátesszük a kivájt cukkini belsejét is, majd a nagyon apróra felvágott fokhagymát, a kétféle zöldpaprikát és a paradicsomot.

Beletesszük az összeaprított kapor felét.

Fedővel lefedve pároljuk 20-30 percig.

Elkészítjük a habarást: a tejfölt és a tejszínt összekeverjük és beletesszük a lisztet.
Jól elkeverjük, ha kell szűrjük át, hogy ne legyen csomós.
Végül belekeverjük a maradék kaprot.


A habarással felöntjük a húst és kevergetve megvárjuk, amíg felforr és besűrűsödik.
Elzárjuk a lángot alatta.

Egy nagyobb tepsibe tesszük a maradék egy ek. olajat és elhelyezzük benne egymás mellett a cukkiniket.


Sorban megtöltjük a darált hússal a cukkinit és reszelünk a tetejére egy kis sajtot.

Forró sütőben 10-15 perc alatt szép pirosra pirítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.