Hozzávalók:
- 8-10 db kemény cukkini
- 1 kg darált pulykahús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 cikk fokhagyma
- 1 csokor kapor
- ½ zöldpaprika
- ½ piros kápia paprika
- 1 db paradicsom
- só
- bors
- 1 kk piros fűszerpaprika
- 2+1 ek. olaj
- ½ doboz főzőtejszín
- 4-5 dl tejföl
- 1 ek. liszt
- 10 dkg. sajt
Elkészítés:
A cukkiniket megmossuk, két végét levágjuk majd keresztben
kettévágjuk.
Egy kiskanál segítségével kivájjuk a belsejét, amit apró
kockákra vágunk.
Egy lábasban 2 ek.olajon üvegesre pároljuk az apróra
felvágott vöröshagymát.
Beletesszük a darált húst és közepes tűznél kevergetve
morzsássá, fehérre sütjük.
Megsózzuk, borsozzuk, rászórjuk a piros fűszerpaprikát.
Hozzátesszük a kivájt cukkini belsejét is, majd a nagyon
apróra felvágott fokhagymát, a kétféle zöldpaprikát és a paradicsomot.
Beletesszük az összeaprított kapor felét.
Fedővel lefedve pároljuk 20-30 percig.
Elkészítjük a habarást: a tejfölt és a tejszínt
összekeverjük és beletesszük a lisztet.
Jól elkeverjük, ha kell szűrjük át, hogy ne legyen csomós.
Végül belekeverjük a maradék kaprot.
A habarással felöntjük a húst és kevergetve megvárjuk, amíg
felforr és besűrűsödik.
Egy nagyobb tepsibe tesszük a maradék egy ek. olajat és
elhelyezzük benne egymás mellett a cukkiniket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.