Hozzávalók:
Elkészítés:
Az almákat hámozókés segítségével középen kifúrjuk, eltávolítjuk a csutkáját.
Egy közepes tepsit vékonyan kikenünk egy kis vajjal és szép sorban beleállítjuk a kifúrt almákat.
Az almák üregébe darabos diót, mazsolát, meggy vagy szilvadzsemet nyomkodunk, jól megszórjuk őrölt fahéjjal és egy darabka vajat teszünk a tetejükre.
Mézet vagy még lekvárt csúrgatunk a tetejére, megszórhatjuk még több darabos dióval is.
Nagyon finom lesz a pirított dió és a sült alma illata becsalogatja a családot a konyhába.
Lehet variálni másféle lekvárral, áfonyával és nagyon finom, ha az almák üregébe egy-egy adag gesztenye masszát dugunk.
Sültek mellé nagyon finom.
Fagyival tálalva maga a mennyország...
Elkészítés:
Az almákat hámozókés segítségével középen kifúrjuk, eltávolítjuk a csutkáját.
Egy közepes tepsit vékonyan kikenünk egy kis vajjal és szép sorban beleállítjuk a kifúrt almákat.
Az almák üregébe darabos diót, mazsolát, meggy vagy szilvadzsemet nyomkodunk, jól megszórjuk őrölt fahéjjal és egy darabka vajat teszünk a tetejükre.
Mézet vagy még lekvárt csúrgatunk a tetejére, megszórhatjuk még több darabos dióval is.
Nagyon finom lesz a pirított dió és a sült alma illata becsalogatja a családot a konyhába.
Lehet variálni másféle lekvárral, áfonyával és nagyon finom, ha az almák üregébe egy-egy adag gesztenye masszát dugunk.
Sültek mellé nagyon finom.
Fagyival tálalva maga a mennyország...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.