Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkeszárny
- só
- bors
- 3 cikk zúzott fokhagyma
- gyömbérpor
- távol-keleti citromfű
- chilipaprika
- kakukkfű
- 2 ek.olaj
- 1 dl víz
Elkészítés:
A szárnyakat megtisztítjuk, a szőröket, tollakat kihúzkodjuk.
A hegyes kis végét levágjuk, azt nem használjuk fel.
A szélén a fodros részt késsel lemetsszük.
Megmossuk a húst és megszárítjuk.
Besózzuk, borsozzuk, majd a gyömbérporral, fokhagymával, egy nagyon kevés kakukkfűvel és chilivel, valamint a már itthon is kapható szárított citromfűvel befűszerezzük.
Ez a citromfű nem azonos azzal, ami a kertünkben nő, hanem a Távol-keleten nélkülözhetetlen leginkább vékony nádszálra emlékeztető fűszernövény.
Nagyobb áruházakban már folyamatosan kapható, szárított csomagolásban árulják.
Az olajjal meglocsoljuk a csirkét és aláöntjük a pohárka vizet.
Alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük 180-190 C fokon.
Ezután levesszük a fóliát és készre pirítjuk a szárnyakat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.