Hozzávalók:
Elkészítés:
A bélszínt letisztítjuk, lehártyázzuk.
Ha egész bélszínhez jutunk hozzá, akkor a két végét levágjuk és abból elsősorban tatárbélszínt vagy olyan ételt készítünk, amihez csíkokra vagy szeletekre szoktuk vágni a húst.
A középső részéből vastagabb szeleteket vágunk, kicsit megütögetjük a kés tompa felével majd beolajozva, mustárral bekenve, borssal megszórva néhány napig - de minimum egy éjszakát - a hűtőben száraz pácban érleljük.
Egy serpenyőben, nagy lángon felforrósítjuk az olajat és a bélszín szeleteket mindkét oldalukon pirosas barnára sütjük.
Ezután áttesszük egy tepsibe a húst, rányomjuk a fokhagymát és a kisült levét is ráöntjük.
Előmelegített sütőben, erős lángon kb. 200 C fokon úgy 25-30 perc alatt megsütjük a bélszínt.
Ha angolosan szeretjük, akkor elég úgy 15 percig sütni, ha nagyon átsütve szeretjük, akkor hagyjuk 35 percig a sütőben.
Tálaláskor sózzuk meg a hús.
Bélszín helyett készíthetjük nem túl öreg hátszínből is.
Ha hátszínt vettünk, azt angolosnak kb. 25 percig, a közepesen átsülthöz kb. 35 percig, a teljesen átsült hátszínhez kb. 45 percig sütjük.
- 1 kg bélszín
- mustár
- bors
- 2 ek.olaj
- 2-3 cikk fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A bélszínt letisztítjuk, lehártyázzuk.
Ha egész bélszínhez jutunk hozzá, akkor a két végét levágjuk és abból elsősorban tatárbélszínt vagy olyan ételt készítünk, amihez csíkokra vagy szeletekre szoktuk vágni a húst.
A középső részéből vastagabb szeleteket vágunk, kicsit megütögetjük a kés tompa felével majd beolajozva, mustárral bekenve, borssal megszórva néhány napig - de minimum egy éjszakát - a hűtőben száraz pácban érleljük.
Egy serpenyőben, nagy lángon felforrósítjuk az olajat és a bélszín szeleteket mindkét oldalukon pirosas barnára sütjük.
Ezután áttesszük egy tepsibe a húst, rányomjuk a fokhagymát és a kisült levét is ráöntjük.
Előmelegített sütőben, erős lángon kb. 200 C fokon úgy 25-30 perc alatt megsütjük a bélszínt.
Ha angolosan szeretjük, akkor elég úgy 15 percig sütni, ha nagyon átsütve szeretjük, akkor hagyjuk 35 percig a sütőben.
Tálaláskor sózzuk meg a hús.
Bélszín helyett készíthetjük nem túl öreg hátszínből is.
Ha hátszínt vettünk, azt angolosnak kb. 25 percig, a közepesen átsülthöz kb. 35 percig, a teljesen átsült hátszínhez kb. 45 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.