2012. február 24., péntek

Sült marha bélszín

Hozzávalók:


  • 1 kg bélszín
  • mustár
  • bors
  • 2 ek.olaj
  • 2-3 cikk fokhagyma
  • bors


Elkészítés: 

A bélszínt letisztítjuk, lehártyázzuk.

Ha egész bélszínhez jutunk hozzá, akkor a két végét levágjuk és abból elsősorban tatárbélszínt vagy olyan ételt készítünk, amihez csíkokra vagy szeletekre szoktuk vágni a húst.

A középső részéből vastagabb szeleteket vágunk, kicsit megütögetjük a kés tompa felével majd beolajozva, mustárral bekenve, borssal megszórva néhány napig - de minimum egy éjszakát - a hűtőben száraz pácban érleljük.



Egy serpenyőben, nagy lángon felforrósítjuk az olajat és a bélszín szeleteket mindkét oldalukon pirosas barnára sütjük.

Ezután áttesszük egy tepsibe a húst, rányomjuk a fokhagymát és a kisült levét is ráöntjük.


Előmelegített sütőben, erős lángon kb. 200 C fokon úgy 25-30 perc alatt megsütjük a bélszínt.

Ha angolosan szeretjük, akkor elég úgy 15 percig sütni, ha nagyon átsütve szeretjük, akkor hagyjuk 35 percig a sütőben.

Tálaláskor sózzuk meg a hús.


Bélszín helyett készíthetjük nem túl öreg hátszínből is.

Ha hátszínt vettünk, azt angolosnak kb. 25 percig,  a közepesen átsülthöz kb. 35 percig, a teljesen átsült hátszínhez kb. 45 percig sütjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.