Hozzávalók:
Elkészítés:
A pulykacombot megtisztítjuk, megmossuk, megszárítjuk.
Egy közepes tepsibe rakjuk és hozzálátunk a fűszerezéshez.
Először a kezünket a comb bőre alá dugjuk és finoman haladva elválasztjuk a bőrt a hústól, úgy, hogy a szélei zárva maradjanak.
Így a bőr alatt jól be tudjuk majd ízesíteni és meg is tölthetjük.
A pulyka bőrét nem szoktuk megenni, de rajta hagyjuk, hogy a hús ne száradjon ki.
Először a nem bőrös felét sózzuk, borsozzuk, kevés kakukkfűvel megszórjuk és zúzott fokhagymával, a paprika krémmel jól bedörzsöljük.
A tepsi aljára dugunk néhány szelet füstölt szalonnát és erre ráfordítjuk a befűszerezett combot.
Most a bőr alatt ugyanígy befűszerezzük a húst és beledugunk annyi nagyobb szeletre vágott füstölt szalonnát és fél centi vastag karikára vágott hagymát, amennyit csak bírunk.
Most beledugjuk az aszalt szilvák és az aszalt áfonya nagy részét.
Ha nincs aszalt szilva, bátran helyettesítsük szilva dzsemmel, vagy aszalt sárgabarackkal, illetve barack lekvárral.
Visszaillesztjük a bőrt a combra és kívülről is megsózzuk, teszünk rá szalonna szeleteket, hogy ne száradjon ki.
Dugunk bele néhány szem szegfűszeget, amitől finom illata lesz a sültnek.
Olajjal kicsit meglocsoljuk.
Rászórunk a maradék, szilvát, áfonyát.
A köretet is mellé rakjuk.
A képen hasábokra vágott burgonyát és nagyobb darabokra szelt fehérrépát tettünk mellé.
Egy pohár vízbe belekeverünk egy-két tk. darált paprikát és ezzel meglocsoljuk a húst és a köretet.
Ha nincs kéznél, akkor ketchuppel színesítsük, hogy ne legyen olyan sápadt.
Alufóliával letakarjuk és kb. 1,5- 2 óra alatt puhára sütjük.
Néha ellenőrizzük, hogy jól sül-e, nem ég-e meg rajta a hagyma, áfonya, és kicsit locsolgassuk.
Ha a kis késünkkel könnyen át tudjuk döfni, akkor már készen van.
Nagyon finom szaftos, omlós húst kapunk, amit hidegen is fogyaszthatunk, sőt szendvicsbe pakolva szuper ebédet vihetünk a munkahelyünkre. (Így legalább tudjuk, hogy mit eszünk, és még olcsóbb is, mint az unalmas felvágott)
Nyáron paradicsomot, zöldpaprikát, gombát, szárzellert tehetünk mellé, télen nagyon finom lesz, ha céklát, sütőtököt, félbevágott hagymákat, nagyobb daraboka vágott zellert teszünk mellé köretnek.
- 1 db egész pulykacomb
- 2-3 fej hagyma
- 6-8 cikk fokhagyma
- füstölt szalonna
- darált paprika krém
- aszalt szilva vagy szilva dzsem
- 1 kis zacskó aszalt áfonya
- 3 ek. olaj
- só
- bors
- kakukkfű
- szegfűszeg
- 6-8 szem burgonya
- 2-3 db fehérrépa
- 1,5 - 2 dl víz
Elkészítés:
A pulykacombot megtisztítjuk, megmossuk, megszárítjuk.
Egy közepes tepsibe rakjuk és hozzálátunk a fűszerezéshez.
Először a kezünket a comb bőre alá dugjuk és finoman haladva elválasztjuk a bőrt a hústól, úgy, hogy a szélei zárva maradjanak.
Így a bőr alatt jól be tudjuk majd ízesíteni és meg is tölthetjük.
A pulyka bőrét nem szoktuk megenni, de rajta hagyjuk, hogy a hús ne száradjon ki.
Először a nem bőrös felét sózzuk, borsozzuk, kevés kakukkfűvel megszórjuk és zúzott fokhagymával, a paprika krémmel jól bedörzsöljük.
A tepsi aljára dugunk néhány szelet füstölt szalonnát és erre ráfordítjuk a befűszerezett combot.
Most a bőr alatt ugyanígy befűszerezzük a húst és beledugunk annyi nagyobb szeletre vágott füstölt szalonnát és fél centi vastag karikára vágott hagymát, amennyit csak bírunk.
Most beledugjuk az aszalt szilvák és az aszalt áfonya nagy részét.
Ha nincs aszalt szilva, bátran helyettesítsük szilva dzsemmel, vagy aszalt sárgabarackkal, illetve barack lekvárral.
Dugunk bele néhány szem szegfűszeget, amitől finom illata lesz a sültnek.
Olajjal kicsit meglocsoljuk.
Rászórunk a maradék, szilvát, áfonyát.
A köretet is mellé rakjuk.
A képen hasábokra vágott burgonyát és nagyobb darabokra szelt fehérrépát tettünk mellé.
Egy pohár vízbe belekeverünk egy-két tk. darált paprikát és ezzel meglocsoljuk a húst és a köretet.
Ha nincs kéznél, akkor ketchuppel színesítsük, hogy ne legyen olyan sápadt.
Alufóliával letakarjuk és kb. 1,5- 2 óra alatt puhára sütjük.
Néha ellenőrizzük, hogy jól sül-e, nem ég-e meg rajta a hagyma, áfonya, és kicsit locsolgassuk.
Ha a kis késünkkel könnyen át tudjuk döfni, akkor már készen van.
Nagyon finom szaftos, omlós húst kapunk, amit hidegen is fogyaszthatunk, sőt szendvicsbe pakolva szuper ebédet vihetünk a munkahelyünkre. (Így legalább tudjuk, hogy mit eszünk, és még olcsóbb is, mint az unalmas felvágott)
Nyáron paradicsomot, zöldpaprikát, gombát, szárzellert tehetünk mellé, télen nagyon finom lesz, ha céklát, sütőtököt, félbevágott hagymákat, nagyobb daraboka vágott zellert teszünk mellé köretnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.