Hozzávalók:
- 1/2 kg tarhonya
- 1 ek. olaj
- só
- kevés ételízesítő
- kevés házi darált paprika
Elkészítés:
Egy mélyebb teflonlábasban felhevítjük az olajat és beletesszük a tarhonyát.
Kevergetve pirítjuk amíg aranybarna nem lesz, akkor belekeverjük a daráltpaprikát, megsózzuk és rászórjuk az ételízesítőt, majd felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi.
Erős tűzön felforraljuk a vízet, néha megkavarjuk, majd takaréklángon, fedő alatt úgy negyed óra alatt puhára főzzük.
Ha kell, öntünk hozzá még forró vizet.
Akkor jó, ha már majdnem minden vizet magába szívott.
Ekkor lezárjuk a gázt, mert még tovább puhul egy kicsit.
Mi a kis gépi tarhonyát szeretjük, de házi tarhonyából is lehet főzni.
Főleg pörkölt mellé finom köret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.