2012. február 25., szombat

Tepsis kókuszos rántott csirkeszárny


Hozzávalók:

  • 12-15 db csirkeszárny
  • 1 doboz kókusztej
  • 2 narancs lereszelt sárga héja


  • 2 tojás
  • 2-3 ek. zabliszt
  • 1 kis zacskó kókuszreszelék

  •  3 ek. olaj

Elkészítés:

A szárnyakat megtisztítjuk, esetleges tollakat, szőröket eltávolítjuk, megmossuk és lecsöpögtetjük.

Elkészítjük a pácot:



Egy tálban összekeverjük a kókusztejet, a reszelt narancshéjat és pici sót.

A szárnyakat jól beleforgatjuk a lébe és fél órát hagyjuk benne pácolódni.

Panírozzuk – én paleos módon igyekeztem.

Először a lisztbe, majd a felvert tojásba mártjuk bele a szárnyakat, majd bőven megforgatjuk a kókuszreszelékben.

A rántott húst sütőben készítem, mert így minimális olajon készül, nem kell ott állni mellette órákig és nem lesz a lakás – meg az én hajam - napokig rántott hús illatú.

Bemelegítem 200 c fokra a sütőt.

Közben a tűzhelyen, a gázlángra teszem forrósodni a tepsit, amibe 2-3 ek. olajat tettem.

Amikor forró az olaj, belehelyezem egymás után a bepanírozott szárnyakat és 2 perc alatt elősütöm az egyik felüket.

Mivel a tepsi nagy, a gázrózsa pedig pici, ezért közben nyugodtan rendezgessük a húsokat.
A már elősütötteket villával húzzuk hátra, fordítsuk meg, hogy a sült fele legyen alul.
Így nem ragad majd oda a tepsi aljához.


Most alufóliával lefedem és beteszem a forró sütőbe.

Úgy fél óra múlva ellenőrizzük, hogy puha-e a hús.

Ha könnyen át tudjuk döfni a késsel, akkor vegyük le a fóliát és 5-10 perc alatt süssük pirosra, ropogósra.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.