Hozzávalók:
- 1 fej vörös káposzta
- 1 db vöröshagyma
- 1 ek. olaj
- só
- bors
- ecet
- 1-2 ek. cukor
- 1 fél tk. őrölt köménymag
Elkészítés:
A káposztát megtisztítjuk, a torzsáját kivágjuk és
uborkagyalun legyaluljuk vagy egyszerűen késsel vékonyan
felszeleteljük.
Besózzuk 1-2 kiskanál sóval és legalább egy fél
órát állni hagyjuk.
Utána nem kell kinyomni a levét.
A hagymát vékonyan felszeleteljük.
Egy lábasban felhevítjük az olajat és beleteszük a
cukrot.
Kavargatva addig főzzük, amíg a cukor teljesen
megolvad és szép aranybarna karamelt kapunk.
Vigyázzunk, mert egy pillanat alatt
odaég.
Levesszük a tűzről, gyorsan beletesszük a hagymát
és jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a káposztát is. Újra megkeverjük.
Ekkor a karamel rögtön megkeményedik, de a
káposzta sós levétől hamar újra megolvad.
Megszórjuk borssal, köménymaggal és lefedve
pároljuk.
Néha megkeverjük.
Nem kell nagyon puhára főzni.
Ha kész, megkóstoljuk és még adhatunk hozzá sót,
édesítőt.
Kacsasült, libasült, disznótoros mellé finom
köret.
Válasz
|
Továbbítás
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.