2012. február 16., csütörtök

Kacsasült

Hozzávalók:
  • 6-8 db kacsacomb
  • bors
  • 1 fej fokhagyma
  • majoranna
  • pici házi paprikakrém
  • víz
Elkészítés:

Előkészítjük a combokat, ez a leghosszadalmasabb része az egész dolognak!
Egy éles késel megtisztítjuk a húst a tokoktól, tollmaradványoktól és jól lemossuk, lecsöpögtetjük.
Késsel kockásra beírdaljuk a bőrős felét, hogy a zsír jól kisülhessen.

Egy teflon edényt felforrósítunk és bőrös felükkel lefelé belarakjuk a combokat.
Egyszerre kényelmesen 3 db fér be.
Villával, fogóval forgatgatjuk, hogy a zsír mindenhonnan kisüljön belőle.

Sok finom zsír fog kisülni, amit zárható kisedényben a hűtőben tárolunk és kenyérre kenhetünk vagy kifőtt nokedlira, tésztára tehetünk.

Egymás után elősütjük a husit, majd egy nagy tepsibe szedjük ki, amiben majd sütni is fogjuk.
Külön zsír nem kell alá, mert még bőven fog engedni a sütőben is. 

Most  egyenként besózzuk, borsozzuk, majorannával és fokhagymapréssel kinyomott fokhagymával alaposan bedörzsöljük. 

Elrendezzük a combokat a tepsiben, bőrös felükkel felfelé.
Szoktam tenni a tetejére egy kis mokkáskanálnyi házi pritamin paprikát, ami nemcsak jóízű, de nagyon jól mutat a megsült pecsenyén.

Egy pohárka vízet töltünk a hús alá és fóliával lefedve 190-200 C fokos sütőben kb. 1,5 óra alatt megpároljuk-főzzük.

Ekkor ellenőrizzük, ha puha, akkor levesszük a fóliát és még úgy 10 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük.

Mindig hízott kacsát vegyünk, a pecsenye kacsa kicsi is, meg nem is olyan ízes.
Ugyanígy készítjük a libacombot is.
Dinsztelt piros káposztával, krumplipürével, fahéjas sült almával, őszibarack/bírsalma befőttel tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.