Hozzávalók:
- 12-15 db csirkeszárny
- só
- 2 tojás
- 2-3 ek. zabliszt
- 4-5 ek. zabpehely
- 2 ek. fekete szezámmag
- 2-3 ek. darabos dió
- 3 ek. olaj
Elkészítés:
A szárnyakat megtisztítjuk, esetleges tollakat, szőröket
eltávolítjuk, megmossuk és lecsöpögtetjük.
Jól besózzuk és a kis hegyes felét hátraforgatva rögzítjük a
szárnyakat.
Panírozzuk – én paleos módon igyekeztem.
Először a lisztet összekeverem a felvert tojással és ebbe a
sűrű masszába mártom bele a szárnyakat
majd bőven megforgatjuk a zabpehely, fekete szezámmag és a kisebb-nagyobb darabokra vágott dió
keverékében.
A rántott húst sütőben készítem, mert így minimális olajon
készül, nem kell ott állni mellette órákig és nem lesz a lakás – meg az én
hajam - napokig rántott hús illatú.
Bemelegítem 200 c fokra a sütőt.
Közben a tűzhelyen, a gázlángra teszem forrósodni a tepsit,
amibe 2-3 ek. olajat tettem.
Amikor forró az olaj, belehelyezem egymás után a
bepanírozott szárnyakat és 2 perc alatt elősütöm az egyik felüket.
Mivel a tepsi nagy, a gázrózsa pedig pici, ezért közben
nyugodtan rendezgessük a húsokat.
A már elősütötteket villával húzzuk hátra, fordítsuk meg,
hogy a sült fele legyen alul.
a kép bal oldalán van a szárny |
Így nem ragad majd oda a tepsi aljához.
Most alufóliával lefedem és beteszem a forró sütőbe.
a kép bal oldalán van a szárny |
Úgy fél óra múlva ellenőrizzük, hogy puha-e a hús.
Ha könnyen át tudjuk döfni a késsel, akkor vegyük le a
fóliát és 5-10 perc alatt süssük pirosra, ropogósra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.