Hozzávalók:
- 1-1,5 kg marhahús (comb, lábszár, nyak)
- 2 közepes vöröshagyma
- 1-2 tk. piros fűszerpaprikapor
- 2-3 cikk fokhagyma
- 1-2 db zöldpaprika
- 1-2 db paradicsom
- 2 ek. olaj (zsír)
- só
- bors
- 1 csipet majoranna
- 1 csipet őrölt köménymag
- 1-2 tk. nem erős, házi pritamin paprika krém
- 1 pici erős paprika krém
- víz
Elkészítés:
Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük és ráöntünk 1-2 ek. vizet, hogy a paprika ne égjen meg.
Visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a megmosott, inaktól, zsírtól megszabadított, kockákra vágott húst.
Kavargatva erős tűzön addig pirítjuk a húst, ameddig ki nem fehéredik és minden pórusát be nem zárja.
Úgy 10 perc múlva megnézzük, hogy mennyi levet engedett és,
ha kell öntünk bele 1-2 pohár meleg vizet.
A marha sokáig fő, mindig legyen
elég leve, de egyszerre ne túl sok, mert akkor híg szaftja lesz.
Hozzáadjuk a pici kockákra vágott paradicsomot,
zöldpaprikát, belenyomjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk és megfűszerezzük
az őrölt köménnyel, pici majorannával, tegyük bele a kétféle paprika krémet.
A pörkölt az a fajta étel, amit főzés közben kóstolni kell, egyrészt
azért, hogy elég sós, elég ízes-e, másrészt, hogy puha-e már a hús.
A szaftja mindig jó sűrű legyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.