2012. február 25., szombat

Tepsis kínai rántott csirke


 
Hozzávalók:
  •  12 db csirke comb alsó

  • 1 tk. kínai ötfűszer-keverék
  •  egy db ujjnyi vastag friss gyömbér
  • 1 ek sötét szójaszósz
  • 2 ek. világos szójaszósz
  • 1 pici chiliszósz
  • 2 ek. rizsecet
  • 2 ek. szezámolaj
  • 15 cm hosszú póréhagyma
  • 1 csapott tk. só

  • 2 tojás
  • 2-3 ek. zabliszt
  • 5 ek. zabpehely
  • 3 ek. olaj


Elkészítés:

A combokat megmossuk és lecsöpögtetjük.

Elkészítjük a pácot:
Egy tálban összekeverjük az ötfűszer-keveréket, a kétféle szójaszószt, a rizsecetet, a szezámolajat és a sót.
Ha szeretjük, löttyintsünk bele egy gondolat chiliszószt is.


Beletesszük még a frissen reszelt gyömbért és a nagyon apró kockákra felvágott póréhagymát.

A combokat jól beleforgatjuk a fűszeres lébe és egy fél órát hagyjuk benne pácolódni.

Panírozzuk – én paleos módon igyekeztem.

Először a lisztbe, majd a felvert tojásba és végül a zabpehelybe forgatjuk bele.

A rántott húst sütőben készítem, mert így minimális olajon készül, nem kell ott állni mellette órákig és nem lesz a lakás – meg az én hajam - napokig rántott hús illatú.

Bemelegítem 200 c fokra a sütőt.

Közben a tűzhelyen, a gázlángra teszem forrósodni a tepsit, amibe 2-3 ek. olajat tettem.

Amikor forró az olaj, belehelyezem egymás után a bepanírozott combokat és 2 perc alatt elősütöm az egyik felüket.

Mivel a tepsi nagy, a gázrózsa pedig pici, ezért közben nyugodtan rendezgessük a húsokat.
A  már elősütötteket villával húzzuk hátra, fordítsuk meg, hogy a sült fele legyen alul.


Így nem ragad majd oda a tepsi aljához.

Most alufóliával lefedem és beteszem a forró sütőbe.

Úgy fél óra múlva ellenőrizzük, hogy puha-e a hús.

Ha könnyen át tudjuk döfni a késsel, akkor  vegyük le a fóliát és 5-10 perc alatt süssük pirosra, ropogósra.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.