Hozzávalók:
- 12 db csirke comb alsó
- 1 tk. kínai ötfűszer-keverék
- egy db ujjnyi vastag friss gyömbér
- 1 ek sötét szójaszósz
- 2 ek. világos szójaszósz
- 1 pici chiliszósz
- 2 ek. rizsecet
- 2 ek. szezámolaj
- 15 cm hosszú póréhagyma
- 1 csapott tk. só
- 2 tojás
- 2-3 ek. zabliszt
- 5 ek. zabpehely
- 3 ek. olaj
Elkészítés:
A combokat megmossuk és lecsöpögtetjük.
Elkészítjük a pácot:
Egy tálban összekeverjük az ötfűszer-keveréket, a kétféle
szójaszószt, a rizsecetet, a szezámolajat és a sót.
Ha szeretjük, löttyintsünk
bele egy gondolat chiliszószt is.
Beletesszük még a frissen reszelt gyömbért és a nagyon apró
kockákra felvágott póréhagymát.
A combokat jól beleforgatjuk a fűszeres lébe és egy fél órát
hagyjuk benne pácolódni.
Panírozzuk – én paleos módon igyekeztem.
Először a lisztbe, majd a felvert tojásba és végül a
zabpehelybe forgatjuk bele.
A rántott húst sütőben készítem, mert így minimális olajon
készül, nem kell ott állni mellette órákig és nem lesz a lakás – meg az én hajam - napokig
rántott hús illatú.
Bemelegítem 200 c fokra a sütőt.
Közben a tűzhelyen, a gázlángra teszem forrósodni a tepsit,
amibe 2-3 ek. olajat tettem.
Amikor forró az olaj, belehelyezem egymás után a
bepanírozott combokat és 2 perc alatt elősütöm az egyik felüket.
Mivel a tepsi nagy, a gázrózsa pedig pici, ezért közben
nyugodtan rendezgessük a húsokat.
A már elősütötteket
villával húzzuk hátra, fordítsuk meg, hogy a sült fele legyen alul.
Így nem ragad majd oda a tepsi aljához.
Most alufóliával lefedem és beteszem a forró sütőbe.
Úgy fél óra múlva ellenőrizzük, hogy puha-e a hús.
Ha könnyen át tudjuk döfni a késsel, akkor vegyük le a fóliát és 5-10 perc alatt süssük
pirosra, ropogósra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.