Hozzávalók:
- 1 fej fehér fejes káposzta
- 2 db vöröshagyma
- 2-2 db piros és zöld színű paprika
- só
- bors
- ecet
- édesítő
- köménymag
- víz
Elkészítés:
A káposztát megtisztítjuk, a torzsáját kivágjuk és
uborkagyalun legyaluljuk vagy egyszerűen késsel vékonyan
felszeleteljük.
Besózzuk 1-2 kiskanál sóval és legalább egy fél
órát állni hagyjuk.
A paprikát vékony csíkokra felszeleteljük és picit
besózzuk.
A hagymát vékonyan felszeleteljük.
Egy fazékban vizet forralunk és beízesítjük
ecettel, sóval, borssal, édesítővel vagy cukorral és 1 csapott ek. őrölt
köménymaggal.
Én egy csipet egész köményt is teszek bele, mert jól mutat és
szeretek ráharapni a szemekre.
Beletesszük a salátalébe a káposztát, a paprikát és
a hagymát.
Üde, friss marad az íze, húsok mellé
adhatjuk.
Csavaros üvegben hűtőszekrényben hetekig
eláll.
Szoktam beletenni vékonyan felszeletelt sárgarépát
vagy uborkát is, ám ezt hamar el kell fogyasztani, mert -főleg az uborka-
megpuhul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.