2012. február 16., csütörtök

Káposztasaláta

Hozzávalók:
  • 1 fej fehér fejes káposzta
  • 2 db vöröshagyma
  • 2-2 db piros és zöld színű paprika
  • bors
  • ecet
  • édesítő
  • köménymag
  • víz
Elkészítés:
A káposztát megtisztítjuk, a torzsáját kivágjuk és uborkagyalun legyaluljuk vagy egyszerűen késsel vékonyan felszeleteljük.
Besózzuk 1-2 kiskanál sóval és legalább egy fél órát  állni hagyjuk.
A paprikát vékony csíkokra felszeleteljük és picit besózzuk.
A hagymát vékonyan felszeleteljük.
Egy fazékban vizet forralunk és beízesítjük ecettel, sóval, borssal, édesítővel vagy cukorral és 1 csapott ek. őrölt köménymaggal. 
Én egy csipet egész köményt is teszek bele, mert jól mutat és szeretek ráharapni a szemekre.  
Beletesszük a salátalébe a káposztát, a paprikát és a hagymát.
Kihűtve fogyasztjuk.
Üde, friss marad az íze, húsok mellé adhatjuk.
Csavaros üvegben hűtőszekrényben hetekig eláll.
Szoktam beletenni vékonyan felszeletelt sárgarépát vagy uborkát is, ám ezt hamar el kell fogyasztani, mert  -főleg az uborka- megpuhul. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.