vacsora saláta 2 személyre
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tányérra rakunk 1-1 adag nagyon vékony csíkokra vágott új fejes káposztát.
Uborkagyalunk át rászeleteljük a fél hagymát.
Nem kell több, így kellemes, nem erős.
Mindkettőt kissé megsózzuk.
Pár percig hagyjuk is állni, amíg a többi hozzávalókat felszeleteljük.
A friss új káposzta kellemesen ropogós, lédús. Érdemes tavasszal minél többször enni belőle.
Madársalátát és rukkolát is teszünk a tányérra.
A meghámozott karalábét vékony, hosszú csíkokra vágjuk.
Ugyanígy vágjuk fel a friss uborkát is.
Ehhez a legjobb az ún. kovászolni való fajta. Jó kemény, tömör, ropogós darabokat használjunk.
Kevés paradicsomot is tegyünk a tányérra.
Főtt császárhús szeletet csíkokra vágunk és ebből is pakolunk a salátára.
A tejfölt elkeverjük a majonézzel és a saláta közepére kanalazzuk.
Végül karikára vágott újhagymával és kevés mazsolával megszórjuk a salátánk tetejét.
Almaszeletekkel tálaljuk.
Hozzávalók:
- 1/4 új fejes káposzta
- 1/2 hagyma
- 2 db uborka
- 1 közepes karalábé
- 1 db paradicsom
- 1-1 marék madár saláta
- 1 marék rukkola
- pár szem mazsola
- 2 db újhagyma
- 2 szelet főtt császár szalonna
- 1 dl tejföl
- 1 ek. majonéz
- só
- 3 db alma
Elkészítés:
A tányérra rakunk 1-1 adag nagyon vékony csíkokra vágott új fejes káposztát.
Uborkagyalunk át rászeleteljük a fél hagymát.
Nem kell több, így kellemes, nem erős.
Mindkettőt kissé megsózzuk.
Pár percig hagyjuk is állni, amíg a többi hozzávalókat felszeleteljük.
A friss új káposzta kellemesen ropogós, lédús. Érdemes tavasszal minél többször enni belőle.
Madársalátát és rukkolát is teszünk a tányérra.
A meghámozott karalábét vékony, hosszú csíkokra vágjuk.
Ugyanígy vágjuk fel a friss uborkát is.
Ehhez a legjobb az ún. kovászolni való fajta. Jó kemény, tömör, ropogós darabokat használjunk.
Kevés paradicsomot is tegyünk a tányérra.
Főtt császárhús szeletet csíkokra vágunk és ebből is pakolunk a salátára.
A tejfölt elkeverjük a majonézzel és a saláta közepére kanalazzuk.
Végül karikára vágott újhagymával és kevés mazsolával megszórjuk a salátánk tetejét.
Almaszeletekkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.