Hozzávalók:
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk és nem túl apró darabokra vágjuk.
A zöldpaprikát megmossuk, szárát, erét kivágjuk és a húsát nagyobb darabokra vágjuk.
A megmosott paradicsom zöld szárát kivágjuk és a húsát kockákra vágjuk.
Egy lábasban a kanál olajon kisütjük a felkockázott füstölt szalonnát.
Beletesszük a hagymát és üvegesre pirítjuk.
Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a fűszerpaprikát.
Adunk hozzá 1-2 ek. vizet, hogy ne égjen meg a paprika és visszatesszük a tűzre.
Hozzáadjuk a zöldpaprikát és összekeverjük.
Erősebb tűzön kevergetve inkább sütjük, mint főzzük.
Ha a paprika is üveges lett, beletesszük a paradicsomot is.
Most megsózzuk és teszünk bele egy csipet cukrot is, hogy elvegye a paradicsom savasságát.
Most már beletehetjük a karikára vágott füstölt és lecsó kolbászt.
Pár perc alatt készre főzzük.
Ne legyen túl puha.
Ennek a lecsónak sok leve lesz.
Kenyérrel kínáljuk.
Készíthetjük tojásosan is.
- 1 kg hagyma
- 1,5 kg zöldpaprika
- 1 db erős paprika
- 1 kg paradicsom
- 40 dkg lecsókolbász
- kis darab füstölt kolbász
- 1 ek olaj
- 2 szelet füstölt szalonna
- 2 tk őrölt fűszerpaprika
- só
- csipet cukor
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk és nem túl apró darabokra vágjuk.
A zöldpaprikát megmossuk, szárát, erét kivágjuk és a húsát nagyobb darabokra vágjuk.
A megmosott paradicsom zöld szárát kivágjuk és a húsát kockákra vágjuk.
Egy lábasban a kanál olajon kisütjük a felkockázott füstölt szalonnát.
Beletesszük a hagymát és üvegesre pirítjuk.
Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a fűszerpaprikát.
Adunk hozzá 1-2 ek. vizet, hogy ne égjen meg a paprika és visszatesszük a tűzre.
Hozzáadjuk a zöldpaprikát és összekeverjük.
Erősebb tűzön kevergetve inkább sütjük, mint főzzük.
Ha a paprika is üveges lett, beletesszük a paradicsomot is.
Most megsózzuk és teszünk bele egy csipet cukrot is, hogy elvegye a paradicsom savasságát.
Most már beletehetjük a karikára vágott füstölt és lecsó kolbászt.
Pár perc alatt készre főzzük.
Ne legyen túl puha.
Ennek a lecsónak sok leve lesz.
Kenyérrel kínáljuk.
Készíthetjük tojásosan is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.