Hozzávalók:
Elkészítés:
Tavasszal az első újkrumpliból feltétlenül készítsünk petrezselymes változatot.
A kemény, friss újkrumplit vízbe tesszük és lemossuk.
Recés késsel körbekapargatjuk és pillanatok alatt leszedjük a héját.
Közben mindig mártsuk bele a kezünket a vízbe, hogy a héja lejöjjön.
Újra átöblítjük a krumplit és hosszában 4 felé vágjuk.
Egy nagyobb hagymát felvágunk, a felét lehet apróra, a felét inkább hosszában szálasra.
Az újhagyma zöld szárait karikára vágjuk.
A petrezselyem zöld szárát apróra vágjuk. Ebben van az íz nagy része, kár lenne kidobni.
A paradicsomot kis darabokra vágjuk.
Egy lábasban felolvasztjuk a libazsírt. és a hagymát üvegesre pároljuk rajta.
Hozzáadjuk a petrezselyem apróra vágott szárát, valamint az apróra vágott levelek felét is.
Beletesszük a krumplit.
Rászórjuk a zöldhagymaszárat, a paradicsomot és az ételízesítőt.
Aláöntünk 1-2 ek. vízet és jól összekeverjük.
A továbbiakban már nem keverjük, csak óvatosan rázogatjuk, nehogy a krumpli összetörjön.
Kis lángon fedő alatt nagyon hamar megpuhul.
Ha kész, rászórjuk a maradék vágott petrezselyem zöldet is.
Paradicsomot nem feltétlenül kell beletenni, de nekem volt itthon egy-két puha ....
Ha a kezünk a krumpli héjától megbarnulna, akkor egy kifacsart citrom héjával dörzsölgessük meg a kezünket és eltűnnek a foltok.
- 1,5-2 kg újburgonya
- 1 nagy fej hagyma
- 1 csokor újhagyma zöldje
- 2 csokor petrezselyemzöld
- 1ek. libazsír
- só
- 2 tk ételízesítő
- 1 paradicsom
Elkészítés:
Tavasszal az első újkrumpliból feltétlenül készítsünk petrezselymes változatot.
A kemény, friss újkrumplit vízbe tesszük és lemossuk.
Recés késsel körbekapargatjuk és pillanatok alatt leszedjük a héját.
Közben mindig mártsuk bele a kezünket a vízbe, hogy a héja lejöjjön.
Újra átöblítjük a krumplit és hosszában 4 felé vágjuk.
Egy nagyobb hagymát felvágunk, a felét lehet apróra, a felét inkább hosszában szálasra.
Az újhagyma zöld szárait karikára vágjuk.
A petrezselyem zöld szárát apróra vágjuk. Ebben van az íz nagy része, kár lenne kidobni.
A paradicsomot kis darabokra vágjuk.
Egy lábasban felolvasztjuk a libazsírt. és a hagymát üvegesre pároljuk rajta.
Hozzáadjuk a petrezselyem apróra vágott szárát, valamint az apróra vágott levelek felét is.
Beletesszük a krumplit.
Rászórjuk a zöldhagymaszárat, a paradicsomot és az ételízesítőt.
Aláöntünk 1-2 ek. vízet és jól összekeverjük.
A továbbiakban már nem keverjük, csak óvatosan rázogatjuk, nehogy a krumpli összetörjön.
Kis lángon fedő alatt nagyon hamar megpuhul.
Ha kész, rászórjuk a maradék vágott petrezselyem zöldet is.
Paradicsomot nem feltétlenül kell beletenni, de nekem volt itthon egy-két puha ....
Ha a kezünk a krumpli héjától megbarnulna, akkor egy kifacsart citrom héjával dörzsölgessük meg a kezünket és eltűnnek a foltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.