Hozzávalók:
Elkészítés:
A megtisztított, lehártyázott marhahúst dörzsöljük be a sóval borssal, bazsalikommal és kakukkfűvel.
Egy éjszaka hagyjuk a hűtőben érlelődni.
Másnap egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat és gyakran megforgatva süssünk rá szép piros kérget.
Ezután tegyük át a húst egy jénai edénybe és az előmelegített sütőben 85 C fokon süssük a húst kb 6 óra hosszat.
A biztonság kedvéért én rátettem a jénai tetejét is, az utolsó félórában vettem csak le.
Ha kihűlt vékonyan szeleteljük fel.
Nagyon rég szerettem volna már ilyen marhahúst készíteni, de eddig csak fogadásokon, büféasztaloknál a hidegtálakon találkoztam vele.
Most találtam ezt a nagyon jó receptet és elsőre sikerült ezzel az egyszerű eljárással finom, puha, ízletes marhahúshoz jutnom. Viszlát cipőtalp....
A fűszeres szaftjából kanalaztam egy szelet kenyérre, rátettem a húst és majonézzel díszítettem.
Paradicsomot ettem hozzá.
Isteni volt, ahogy mindig is szerettem volna.
Szuper szendvics!
- 1 kg marha comb
- só
- bors
- bazsalikom
- kakukkfű
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
A megtisztított, lehártyázott marhahúst dörzsöljük be a sóval borssal, bazsalikommal és kakukkfűvel.
Egy éjszaka hagyjuk a hűtőben érlelődni.
Másnap egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat és gyakran megforgatva süssünk rá szép piros kérget.
Ezután tegyük át a húst egy jénai edénybe és az előmelegített sütőben 85 C fokon süssük a húst kb 6 óra hosszat.
A biztonság kedvéért én rátettem a jénai tetejét is, az utolsó félórában vettem csak le.
Ha kihűlt vékonyan szeleteljük fel.
Nagyon rég szerettem volna már ilyen marhahúst készíteni, de eddig csak fogadásokon, büféasztaloknál a hidegtálakon találkoztam vele.
Most találtam ezt a nagyon jó receptet és elsőre sikerült ezzel az egyszerű eljárással finom, puha, ízletes marhahúshoz jutnom. Viszlát cipőtalp....
A fűszeres szaftjából kanalaztam egy szelet kenyérre, rátettem a húst és majonézzel díszítettem.
Paradicsomot ettem hozzá.
Isteni volt, ahogy mindig is szerettem volna.
Szuper szendvics!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.