Hozzávalók:
Elkészítés:
A tésztát előírás szerint nem túl puhára megfőzzük.
Leszűrjük és 2 ek. olajjal és sóval összekeverjük.
A spárgákat zöldséghámozóval vékonyan megtisztítjuk.
Csak a szárát, a fejéhez ne nyúljunk.
A zöld spárgát nem is muszáj meghámozni.
A spárgák alsó harmadát letörjük és egy kevés vízben 10 percig főzzük.
Majd késes robotgépben összevágjuk, azután szűrőn átpaszírozzuk és az így nyert spárga levet félretesszük.
A fás rostokat kidobjuk.
A maradék spárgát kevés sóval, csipet cukorral ízesített vízben 10 perc alatt szintén megfőzzük.
A spárgákat késsel darabokra vágjuk és a spárgalével együtt a tésztához keverjük.
Belekarikázzuk az újhagymákat is zöld szárukkal együtt.
A végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldet, a reszelt sajtot és megsózzuk a tésztát.
Egy tepsit kiolajozunk a maradék olajjal és belesimítjuk a tésztát.
180 C fokos sütőben szép pirosra sütjük a tésztát.
Salátával tálaljuk.
- 50 dkg csavart tészta
- 1 csomag zöld spárga
- 1 csomag fehér spárga
- 1 kis csokor újhagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- 2+1 ek olaj
- 1 csokor petrezselyem
- só
Elkészítés:
A tésztát előírás szerint nem túl puhára megfőzzük.
Leszűrjük és 2 ek. olajjal és sóval összekeverjük.
A spárgákat zöldséghámozóval vékonyan megtisztítjuk.
Csak a szárát, a fejéhez ne nyúljunk.
A zöld spárgát nem is muszáj meghámozni.
A spárgák alsó harmadát letörjük és egy kevés vízben 10 percig főzzük.
Majd késes robotgépben összevágjuk, azután szűrőn átpaszírozzuk és az így nyert spárga levet félretesszük.
A fás rostokat kidobjuk.
A maradék spárgát kevés sóval, csipet cukorral ízesített vízben 10 perc alatt szintén megfőzzük.
A spárgákat késsel darabokra vágjuk és a spárgalével együtt a tésztához keverjük.
Belekarikázzuk az újhagymákat is zöld szárukkal együtt.
A végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldet, a reszelt sajtot és megsózzuk a tésztát.
Egy tepsit kiolajozunk a maradék olajjal és belesimítjuk a tésztát.
180 C fokos sütőben szép pirosra sütjük a tésztát.
Salátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.