2012. május 28., hétfő

Spárgás sült tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg csavart tészta
  • 1 csomag zöld spárga
  • 1 csomag fehér spárga
  • 1 kis csokor újhagyma
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2+1 ek olaj
  • 1 csokor petrezselyem





Elkészítés:

A tésztát előírás szerint nem túl puhára megfőzzük.
Leszűrjük és 2 ek. olajjal és sóval összekeverjük.

A spárgákat zöldséghámozóval vékonyan megtisztítjuk.
Csak a szárát, a fejéhez ne nyúljunk.
A zöld spárgát nem is muszáj meghámozni.


A spárgák alsó harmadát letörjük és egy kevés vízben 10 percig főzzük.
Majd késes robotgépben összevágjuk, azután szűrőn átpaszírozzuk és az így nyert spárga levet félretesszük.
A fás rostokat kidobjuk.

A maradék spárgát kevés sóval, csipet cukorral ízesített vízben 10 perc alatt szintén megfőzzük.


A spárgákat késsel darabokra vágjuk és a spárgalével együtt a tésztához keverjük.

Belekarikázzuk az újhagymákat is zöld szárukkal együtt.

A végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldet, a reszelt sajtot és megsózzuk a tésztát.


Egy tepsit kiolajozunk a maradék olajjal és belesimítjuk a tésztát.

180 C fokos sütőben szép pirosra sütjük a tésztát.

Salátával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.