Hozzávalók:
A tejfölt keverjük ki a kétféle cukorral.
Én folyékony édesítővel készítettem és csak kb 2 ek cukrot tettem bele.
Az epret alaposan mossuk meg, csumázzuk le és megint mossuk meg.
Késes aprítóban forgassuk meg 1-2 pillanatig, hogy összetörjön, de még darabos maradjon.
Keverjük bele a cukros tejfölbe.
Verjük fel a tejszínt kemény habbá.
A HULLALA-t a felverés előtt mindig hűtsük jól le, mert különben nem verődik fel.
Óvatosan beleforgatjuk az epres krémbe.
Egy öblös üveg tál aljára teszünk néhány kanál krémet.
Majd kirakunk babapiskótával, rákenjük a fele krémet.
Majd ismét egy sor piskóta jön és a tetejére simítjuk a maradék krémet.
Tejszínhabbal és eperrel díszítjük.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, ezalatt a piskóta megpuhul.
- 50-75 dkg eper
- 25 dkg bapiskóta
- 5 dl tejföl
- 5 dl HULALA tejszín
- édesítő/cukor
- 2cs. vaniliás cukor
Elkészítés:
A tejfölt keverjük ki a kétféle cukorral.
Én folyékony édesítővel készítettem és csak kb 2 ek cukrot tettem bele.
Az epret alaposan mossuk meg, csumázzuk le és megint mossuk meg.
Késes aprítóban forgassuk meg 1-2 pillanatig, hogy összetörjön, de még darabos maradjon.
Keverjük bele a cukros tejfölbe.
Verjük fel a tejszínt kemény habbá.
A HULLALA-t a felverés előtt mindig hűtsük jól le, mert különben nem verődik fel.
Óvatosan beleforgatjuk az epres krémbe.
Egy öblös üveg tál aljára teszünk néhány kanál krémet.
Majd kirakunk babapiskótával, rákenjük a fele krémet.
Majd ismét egy sor piskóta jön és a tetejére simítjuk a maradék krémet.
Tejszínhabbal és eperrel díszítjük.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, ezalatt a piskóta megpuhul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.