távol-keleti étel
Hozzávalók:
- 12 szelet pulykamell
- 3 tojásfehérje
- só
- friss gyömbér darabka
- koriander levél
- távol-keleti citromfű
- olaj a sütéshez
- 2 ek. fekete szezámmag
- 2 ek szezámmag
- ½ citrom leve
- 2 fej hagyma
Elkészítés:
A hagymákat karikára vágjuk.
A pulykamellet megmossuk, levágjuk róla a hártyákat, inakat,
majd vékony csíkokra vagy szeletekre vágjuk.
Picit megsózzuk és gyorsan megmártjuk a kevés citromlével
keményre felvert tojásfehérjében.
Ezután beleforgatjuk a húsokat a kétféle szezámmag
keverékébe.
A wookban 1 ek olajat felhevítünk, beleszórjuk a citromfüvet és a koriandert, és 2 perc alatt átsütjük a
karikára vágott hagymát.
Gyorsan kivesszük a wookból és félretesszük.
Teszünk még 2-3 ek. olajat a wookba és rögtön belekarikázunk
gyömbér darabokat, szórunk ismét apróra vágott friss
vagy szárított koriander levelet és apróra vágott szárított távol-keleti
citromfüvet.
Egymás után kisütjük a húsokat kb. 5 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.