Hozzávalók:
- 1 csirke aprólék/ láb, zúza
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 tk. piros fűszerpaprika por
- 1 cikk fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 2 ek. olaj
- só
- bors
- 1 csipet majoranna
- 1 tk. nem erős, házi pritamin paprika krém
- 1 pici erős paprika krém
- 5-6 db sárgarépa
- 5 db fehérrépa
- 1 kis karalábé
- 50 dkg zöldborsó
- 50 dkg új burgonya
- nagy csokor petrezselyem
- 1 ek ételízesítő
- víz
Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk,a lábakról a körmöt levágjuk, a zúzákról a belső hártyát alaposan lehúzzuk, a külső hájat letisztítjuk és jól kimossuk.
A nagyobb darabokat félbevágjuk. A húst megmossuk, lecsöpögtetjük.
Egy nagyobb fazékban az olajon üvegesre pároljuk az apró kockára vágott vöröshagymát.
Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük és ráöntünk 1-2 ek.vizet, hogy a paprika ne égjen meg.
Visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a csirke darabokat.
Kavargatva erős tűzön 1-2 percig pirítjuk a húst.
Majd hozzáadjuk a pici kockákra vágott paradicsomot, zöldpaprikát, a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk és megfűszerezzük egy pici majorannával és a kétféle paprika krémmel.
Felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi és közepes lángon, fedővel lefedve kb 45 percig főzzük.
Ha már majdnem puha a hús, akkor beletesszük az összes zöldséget, amelyet karikára, kockára vágtunk.
Hozzáadjuk az ételízesítőt és a csokor petrezselymet is.
Hozzáadjuk az ételízesítőt és a csokor petrezselymet is.
Felöntjük még vízzel, hogy az egészet ellepje.
Egy fél óra alatt készre főzzük.
Petrezselyem zölddel megszórva tálaljuk.
Nagyon finom bele a nokedli is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.