Hozzávalók:
Elkészítés:
A megtisztított brokkolit lábasba tesszük.
Picit megsózzuk és rászórjuk az ételízesítőt.
Egy citromot megmosunk, héját lereszeljük, félretesszük
A levét kifacsarjuk, félretesszük.
A kinyomott 2 fél citromot beletesszük a lábasba a brokkoli mellé.
Öntünk az edénybe kb 2 dl vizet.
Nem baj, ha nem lepi el a brokkolit, mert úgyis a gőzben kell megpuhulnia.
Lefedjük a lábast és közepes lángon, kb. 15 perc alatt roppanósra főzzük a brokkolit.
Ne kavargassuk, mert szétesik.
Ekkorra szinte már minden víz elfő alóla.
Rászórjuk a citromhéjat, ráöntjük a citromlevet és az olívaolajat.
Bármilyen hús mellé könnyű, ízletes köret.
- 1 db brokkoli
- 1 citrom
- 1 tk ételízesítő
- só
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
A megtisztított brokkolit lábasba tesszük.
Picit megsózzuk és rászórjuk az ételízesítőt.
Egy citromot megmosunk, héját lereszeljük, félretesszük
A levét kifacsarjuk, félretesszük.
A kinyomott 2 fél citromot beletesszük a lábasba a brokkoli mellé.
Öntünk az edénybe kb 2 dl vizet.
Nem baj, ha nem lepi el a brokkolit, mert úgyis a gőzben kell megpuhulnia.
Lefedjük a lábast és közepes lángon, kb. 15 perc alatt roppanósra főzzük a brokkolit.
Ne kavargassuk, mert szétesik.
Ekkorra szinte már minden víz elfő alóla.
Rászórjuk a citromhéjat, ráöntjük a citromlevet és az olívaolajat.
Bármilyen hús mellé könnyű, ízletes köret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.