Hozzávalók:
- 1 csirke vagy 12-15 db csirkecomb
- 1 db vöröshagyma
- 1-2 tk. piros fűszerpaprika por
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 db zöldpaprika
- 1-2 db paradicsom
- 2 ek. olaj (zsír)
- só
- bors
- 2 csipet majoranna
- 1 csipet őrölt köménymag
- 1-2 tk. nem erős, házi pritamin paprika krém
- 1 pici erős paprika krém
- víz
Elkészítés:
Egy lábasban az olajon üvegesre pároljuk az apró kockára
vágott vöröshagymát.
Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fűszerpaprikát,
elkeverjük és ráöntünk egy
1-2 ek.vizet, hogy a paprika ne égjen meg.
Visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a minden oldalán
besózott csirke darabokat.
Kavargatva erős tűzön addig pirítjuk a húst, ameddig ki nem
fehéredik és minden pórusát be nem zárja.
Ekkor hozzáadjuk a pici kockákra vágott paradicsomot,
zöldpaprikát, belenyomjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk és megfűszerezzük
az őrölt köménnyel, pici majorannával, tegyünk bele a kétféle paprika krémet.
Fedővel lefedve kb. 30 percet főzzük.
Ha szükséges öntünk alá egy kis vizet.
Ne főzzük túl, mert szétesik.
Helyes késsel ellenőrizzük a puhaságát.
Sűrű legyen a szaftja.
Nálunk legjobban nokedlivel és uborkasalátával szeretik, de
bármilyen körettel, főzelékkel, salátával tálalható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.