Hozzávalók:
Elkészítés:
Elkészítjük a vaníliás pudingot az előírás szerint és kihűtjük.
A nektarinokat, szilvákat megmossuk, kimagozzuk és 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk.
A vajas tésztát, ha mélyhűtött, felengedjük és lisztezett deszkán kinyújtjuk.
4-5 cm csíkokat vágunk.
Egy kapcsos tortaformában elkezdjük felrakni csigavonalban a tésztát, a közepétől kifelé haladva.
Mindig megkenjük a tészta csíkok oldalát egy kis pudinggal, majd váltakozva szilva és nektarin szeleteket dugunk közéjük.
Próbáljuk szorosan összefogni, mert könnyen szétcsúszik.
Addig folytatjuk ezt a műveletet, amíg a tortaforma széléig nem érünk.
Még utólag is nyugodtan dugdossunk gyümölcsdarabokat a tészta csíkok közé. Minél sűrűbb, annál jobb.
Majd 170 C fokon süssük meg.
Ügyeljünk rá, hogy az alja is jól megsüljön,mert a lefolyó krém miatt lassabban sül át.
Langyosan tálaljuk, porcukorral megszórva.
Ha marad tésztánk, akkor kis rózsákat készíthetünk.
- 1 adag hajtogatott vajas tészta
- 1 db vaníliás pudingpor
- 1/2 l tej
- cukor
- szilva
- nektarin
- porcukor
Elkészítés:
Elkészítjük a vaníliás pudingot az előírás szerint és kihűtjük.
A nektarinokat, szilvákat megmossuk, kimagozzuk és 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk.
A vajas tésztát, ha mélyhűtött, felengedjük és lisztezett deszkán kinyújtjuk.
4-5 cm csíkokat vágunk.
Egy kapcsos tortaformában elkezdjük felrakni csigavonalban a tésztát, a közepétől kifelé haladva.
Mindig megkenjük a tészta csíkok oldalát egy kis pudinggal, majd váltakozva szilva és nektarin szeleteket dugunk közéjük.
Próbáljuk szorosan összefogni, mert könnyen szétcsúszik.
Addig folytatjuk ezt a műveletet, amíg a tortaforma széléig nem érünk.
Még utólag is nyugodtan dugdossunk gyümölcsdarabokat a tészta csíkok közé. Minél sűrűbb, annál jobb.
Majd 170 C fokon süssük meg.
Ügyeljünk rá, hogy az alja is jól megsüljön,mert a lefolyó krém miatt lassabban sül át.
Langyosan tálaljuk, porcukorral megszórva.
Ha marad tésztánk, akkor kis rózsákat készíthetünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.