Hozzávalók:
- 2 db bontott csirke
- 12 db csirke felső comb
- 6 db zsemle
- 5-6 db tojás
- 2 db hagyma
- 50 + 50 dkg gomba
- 30 dkg csirkemáj
- só
- majoranna
- 1 ek. darált paprika
- 2 ek. paradicsomlé/püré
- kakukkfű
- 3-5 csokor frissen vágott petrezselyemzöld
Elkészítés
A szikkadt zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és burgonyatörővel összenyomjuk.
Hozzáadjuk a vágódeszkán késsel elkapart májat is.
A májat nem kell külön megsütni, mert akkor kemény lesz.
Hozzáadjuk a vágódeszkán késsel elkapart májat is.
A májat nem kell külön megsütni, mert akkor kemény lesz.
Egy serpenyőben az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát.
A gombák felét szintén apró kockákra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához.
A gombák felét szintén apró kockákra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához.
Megsózzuk, borsozzuk, kevés majorannát szórunk rá.
Ha elfőtte a gomba levét levesszük a tűzről, kicsit hagyjuk hűlni.
Megkóstoljuk, ha kell még sózzuk, borsozzuk.
Az egész csirkét és a combokat is megsózzuk, minden oldalukat borsozzuk, kevés kakukkfűvel megszórjuk és kiolajozott tepsibe helyezzük.
Kanállal a csirke belsejébe és a bőre alá kanalazzuk a tölteléket.
Szoktam melléültetni ezzel a töltelékkel megtöltött krumplikat is.
Az egész csirkéket cayenne-i borssal meghintem, a combokat sűrű paradicsomlével meglocsolom, illetve mindegyiket egy pici olajjal megspriccelem.
A combok mellé teszem a maradék gombát is és kevés petrezselyem levéllel megszórom.
Minden tepsibe 2 dl vizet töltök a húsok alá.
A tepsiket alufóliával letakarom és 180-190 C fokos sütőben megsütöm őket.
A vége felé a fóliát leveszem és még 5 percig pirosra pirítom a csirkét.
Tovább tart leírni, mint elkészíteni ezt az ételt.
Természetesen egy csirkéből vagy csak a combokból is elég elkészíteni, de mi mindig egy hétre előre főzünk.
Egyszerre több tölteléket csináljunk és a maradékból készítsünk töltött tököt is.(receptet lásd külön)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.