Hozzávalók:
Elkészítés:
A mélyhűtött hajtogatott vajastésztát felengedjük és lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk.
Egy közepes tepsibe tesszük, minden oldalán kis peremet hagyunk.
Bármilyen lekvárral, áfonyás és/vagy baracklekvárral megkenjük a tészta közepét és 170-180 C fokos előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Megtisztítjuk a rebarbarát, mindkét végét levágjuk.
Ügyeljünk ara, hogy levél ne maradjon a száron, mert az mérgező.
Késsel vékonyan lehántjuk a rebarbara külső héját, majd kb. 1,5 cm-es darabokra vágjuk.
Egy lábasba szórjuk a rebarbarát, öntünk rá 1 dl vizet, folyékony édesítővel ízesítjük.
Kevergetve főzzük, pár perc alatt megpuhul.
Ekkor hozzáadjuk a tejben elkevert pudingport és a vaníliás cukrot.
Egyet forr és besűrűsödik, ekkor levesszük a tűzről és rásimítjuk a megsült lekváros tésztára.
Felszeletve, langyosan vagy hidegen fogyasztjuk.
- 1 doboz hajtogatott vajas tészta
- 3-4 ek. lekvár
- 1 csokor rebarbara
- 1 zacskó bourbon vaníliás pudingpor
- 3-4 dl tej
- 2 zacskó vaniliás cukor
- folyékony édesítőszer
Elkészítés:
A mélyhűtött hajtogatott vajastésztát felengedjük és lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk.
Egy közepes tepsibe tesszük, minden oldalán kis peremet hagyunk.
Bármilyen lekvárral, áfonyás és/vagy baracklekvárral megkenjük a tészta közepét és 170-180 C fokos előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Ügyeljünk ara, hogy levél ne maradjon a száron, mert az mérgező.
Késsel vékonyan lehántjuk a rebarbara külső héját, majd kb. 1,5 cm-es darabokra vágjuk.
Egy lábasba szórjuk a rebarbarát, öntünk rá 1 dl vizet, folyékony édesítővel ízesítjük.
Kevergetve főzzük, pár perc alatt megpuhul.
Ekkor hozzáadjuk a tejben elkevert pudingport és a vaníliás cukrot.
Egyet forr és besűrűsödik, ekkor levesszük a tűzről és rásimítjuk a megsült lekváros tésztára.
Felszeletve, langyosan vagy hidegen fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.