Hozzávalók:
Elkészítés:
A sárgaborsót vízzel többször átöblítjük, majd langyos vízben legalább fél napra beáztatjuk.
Lehet előző este is előkészíteni.
Másnap egy lábasban felteszünk forrni vizet, amibe beleteszünk egy fej hagymát kétfelé vágva, a babérlevelet, a darált pritamin paprikát és belenyomunk 2-3 cikk fokhagymát.
Most tesszük bele a füstölt húst, ami lehet egy kis darab sonka, bacon, főtt császárhús, füstölt oldalas, kolbász, de egy kis füstölt szalonna bőr is megteszi.
5-10 perc főzés után beletesszük a leszűrt sárgaborsót.
És most kell nagyon odafigyelni, mert amikor felforr, akkor ki is fut... legalábbis nekem mindig kifut és akkor takaríthatjuk a tűzhelyet!
Szóval, ha felforrt, akkor takarékra tesszük és fedő alatt, de nem teljesen lezárva, puhára főzzük.
Egy kis rántást készítünk, az olajon megfuttatjuk a lisztet, belenyomjuk a maradék fokhagymát és pár pillanat múlva már le is vesszük a tűzről.
Belekeverjük a piros paprikát, kevés vízzel simára keverjük és szűrőn keresztül a főzelékhez adjuk.
A végén persze a szűrőben maradt fokhagymát is tegyük bele.
Keverjük meg és pár percig hagyjuk forrni.
Ilyenkor szokott leégni az alja, úgyhogy legyünk résen!
A füstölt hússal kínáljuk.
Lehet egy pici ecetet is beletenni, ha valaki úgy szereti.
- 50 dkg sárgaborsó
- 1 fej hagyma
- 6-8 cikk fokhagyma
- 3-4 babérlevél
- darabka füstölt hús
- só
- 2 tk darált pritamin paprika
- 1-2 ek olaj
- 1 ek liszt
- 1 tk őrölt pirospaprika
Elkészítés:
A sárgaborsót vízzel többször átöblítjük, majd langyos vízben legalább fél napra beáztatjuk.
Lehet előző este is előkészíteni.
Másnap egy lábasban felteszünk forrni vizet, amibe beleteszünk egy fej hagymát kétfelé vágva, a babérlevelet, a darált pritamin paprikát és belenyomunk 2-3 cikk fokhagymát.
Most tesszük bele a füstölt húst, ami lehet egy kis darab sonka, bacon, főtt császárhús, füstölt oldalas, kolbász, de egy kis füstölt szalonna bőr is megteszi.
5-10 perc főzés után beletesszük a leszűrt sárgaborsót.
És most kell nagyon odafigyelni, mert amikor felforr, akkor ki is fut... legalábbis nekem mindig kifut és akkor takaríthatjuk a tűzhelyet!
Szóval, ha felforrt, akkor takarékra tesszük és fedő alatt, de nem teljesen lezárva, puhára főzzük.
Egy kis rántást készítünk, az olajon megfuttatjuk a lisztet, belenyomjuk a maradék fokhagymát és pár pillanat múlva már le is vesszük a tűzről.
Belekeverjük a piros paprikát, kevés vízzel simára keverjük és szűrőn keresztül a főzelékhez adjuk.
A végén persze a szűrőben maradt fokhagymát is tegyük bele.
Keverjük meg és pár percig hagyjuk forrni.
Ilyenkor szokott leégni az alja, úgyhogy legyünk résen!
A füstölt hússal kínáljuk.
Lehet egy pici ecetet is beletenni, ha valaki úgy szereti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.