Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- só
- víz
- olaj
Elkészítés:
A szép tömött fej karfiolt megtisztítjuk, zöld leveleit, kemény torzsáját levágjuk.
Meleg vízbe tesszük, hogy az esetleges bogarak előbújjanak belőle.
2-3 pohár vizet forralunk egy akkora edényben, amibe éppen belefér a karfiol.
Ha felforrt, teszünk bele 1 tk. sót és belehelyezzük az egészben hagyott karfiolt.
3-4 percig lefedve főzzük, majd óvatosan lapáttal megfordítjuk.
Tovább főzzük, illetve inkább csak gőzöljük.
Néhány perc múlva késsel átszúrjuk a vastagabb, szára melletti résznél a karfiolt.
Ha könnyen átmegy, akkor befejezzük a főzést.
Nem szabad megvárni azt a pillanatot, amikor egészen puha lesz és szétesik.
Lapáttal gyorsan kiszedjük egy tányérra és hűlni hagyjuk.
Ha kihűlt, késsel óvatosan nagyobb rózsákra vágjuk és egy picit körbesózzuk a karfiolt.
A továbbiakban a megszokott módon panírozzuk, vagyis először lisztben, majd egy kis sóval felvert tojásban és végül a zsemlemorzsában forgatjuk meg.
Forró olajban kisütjük a karfiolt.
Finom házi majonézzel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.