Orosz leves
Hozzávalók:
- 30 dkg sertés hús
- egy kis virsli
- egy kis kolbász
- 2-3 hagyma
- 10 dkg vaj
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 2-3 ek. paradicsompüré
- 4-5 db sós/kovászos uborka
- 2-3 marék savanyú káposzta
- 4 db babérlevél
- újhagyma szára
- só
- bors
- 1 citrom
- 1 ek. kapribogyó
- 2 ek olajbogyó
- petrezselyem
- tejföl
Elkészítés:
Egy fazékban a vajon megdinszteljük az apróra vágott
hagymát.
Hozzáadjuk a kockákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot és
belekeverjük a paradicsompürét.
Rátesszük a kockára vágott bármilyen húst.
Lehet sertés, marha, pulyka, csirke.
A végén tehetünk bele gépsonkát, nyelvet, virslit, kolbászt.
Lehet főtt húsból is készíteni, akkor természetesen a főzési
idő jelentősen lerövidül.
A húst 15 percig főzzük, ekkor megsózzuk, borsozzuk,
beletesszük a babérlevelet, a kissé megvágott savanyú káposztát, újhagyma szárat, karikára
vágott citromot, a kaprit és az olajbogyót.
Az oroszoknál isteni, fahordókban érlelt, sós uborka kapható,
ami semmihez sem hasonlíthatóan finom, de talán a mi kovászos uborkánk
helyettesítheti ebben az ételben.
Apró kockákra vágjuk és ezt is a levesbe tesszük.
Ha minden puha, megkóstoljuk.
Kellemesen pikánsnak kell lennie. Citrommal javíthatunk az
ízén.
Petrezselyem levéllel megszórva, tejföllel kínáljuk.
Vizet, lét, nem kell hozzáönteni?
VálaszTörlésHogy lesz ebből leves?
egyébként tetszik! :-)
Kedves Dendi, valójában annyi vizet kell hozzáönteni, hogy egy jó sűrű levest kapjunk.
VálaszTörlésKérlek nézd meg a másik receptemet is, abban talán részletesebben leírom.
Köszönöm, hogy felkerested a blogomat.
Üdv Muska
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/szoljanka-2.html