Hozzávalók:
- 1 kg gomba
- 1 nagy fej hagyma
- 1 tenyérnyi szelet füstölt szalonna
- 1 ek. olaj
- 2 cikk fokhagyma
- 1 db paradicsom
- ½ citrom leve
- só
- 1 tk.majoranna
- 1 pici csipet őrölt köménymag
- 1 ek. liszt
- 2 dl tejföl
- petrezselyem
Elkészítés:
Egy lábasban az olajon kiolvasztjuk az apróra vágott, jóféle
füstölt szalonnát.
Beletesszük a kis kockákra vágott hagymát és üvegesre
pirítjuk.
Hozzáadjuk a darabokra vágott gombát, megsózzuk,
megfűszerezzük majorannával, egy csipet
köménymaggal és apróra vágott paradicsommal és fokhagymával.
Rászórjuk a petrezselyem felaprított szárát is.
Úgy 20 perc alatt megfőzzük a gombát.
Beleöntjük a citromlevet és behabarjuk.
A habaráshoz a tejfölt és a lisztet egy kevés vízzel
összekeverjük és szűrön keresztül a gombához adjuk.
Jól elkeverjük, egyet forr és készen van.
A petrezselyem apróra vágott levelével megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.