Sonkás,
sajtos sült tészta
Hozzávalók:
·
50 dkg csőtészta
·
2+1 ek olaj
·
1 csokor újhagyma
·
1 db piros kaliforniai paprika
·
1 db zöldpaprika
·
darabka füstölt hús
·
4 dl tejföl
·
10 dkg reszelt sajt
·
só
·
petrezselyem zöld
Elkészítés:
A tésztát előírás szerint megfőzzük.
Ne legyen puha, hiszen még sütni is fogjuk.
2 ek.olajjal és sóval elkeverjük.
Egy serpenyőben 1 ek. olajon megfuttatjuk a kis kockákra vágott füstölt húst.
Nagyon jó a főtt, füstölt császár vagy bacon bele.
Hozzáadjuk a zöld szárával együtt karikára vágott újhagymát, a kockára vágott kétféle paprikát és az apróra vágott zöldpetrezselymet.
2 perc után megsózzuk és belekeverjük a tejfölt, és befejezzük a főzést.
A raguval elkeverjük a tésztát és hozzáadjuk a reszelt sajtot is.
Megízleljük, ha kell, megsózzuk.
A tésztát tepsibe simítjuk és 10-15 perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük.
Salátával kínáljuk.
Lehet másfajta - csavart, rövid makaróni, fodros kocka, penne stb. - tésztából is elkészíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.