Hozzávalók:
Elkészítés:
A mélyhűtött hajtogatott vajastésztát felengedjük és lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk.
Egy megfelelő nagyságú pohárral köröket szúrunk ki és a köröket belehelyezzük a szilikon, muffin sütő formába.
Ezt a rugalmas kis műanyag formát egy lapos sütőlapra tesszük, amivel könnyen be tudjuk tenni a sütőbe.
170-180 C fokos sütőben 10-15 perc alatt világosra sütjük.
Ellenőrizzük: ha könnyen meg tudjuk emelni és az alja is átsült, akkor kész.
A fánkocskák ducira megnőnek.
Mivel belül üregesek, elég, ha az ujjunkkal benyomjuk a tetejüket és az üregbe töltjük a krémet.
Csillagcsővel ellátott nyomócsővel szebben betölthetjük a krémet.
Elkészítjük a túrós krémet:
A juhtúrót és a tehéntúrót krumplinyomóval simára nyomkodjuk.
A megmosott medvehagymát leszárazzuk, mint a sóskát vagy spenótot és aprítógépbe tesszük a tejföllel lazítva.
Apróra vágjuk, majd a túróval összekeverjük.
Picit megsózzuk, ha kell és fehér borssal ízesítjük.
- 1 doboz hajtogatott vajastészta
- 40 dkg juhtúró
- 25 dkg tehéntúró
- 1 csokor medvehagyma
- só
- őrölt fehér bors
- 2-3 ek. tejföl
Elkészítés:
A mélyhűtött hajtogatott vajastésztát felengedjük és lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk.
Egy megfelelő nagyságú pohárral köröket szúrunk ki és a köröket belehelyezzük a szilikon, muffin sütő formába.
Ezt a rugalmas kis műanyag formát egy lapos sütőlapra tesszük, amivel könnyen be tudjuk tenni a sütőbe.
170-180 C fokos sütőben 10-15 perc alatt világosra sütjük.
Ellenőrizzük: ha könnyen meg tudjuk emelni és az alja is átsült, akkor kész.
A fánkocskák ducira megnőnek.
Mivel belül üregesek, elég, ha az ujjunkkal benyomjuk a tetejüket és az üregbe töltjük a krémet.
Csillagcsővel ellátott nyomócsővel szebben betölthetjük a krémet.
Elkészítjük a túrós krémet:
A juhtúrót és a tehéntúrót krumplinyomóval simára nyomkodjuk.
A megmosott medvehagymát leszárazzuk, mint a sóskát vagy spenótot és aprítógépbe tesszük a tejföllel lazítva.
Apróra vágjuk, majd a túróval összekeverjük.
Picit megsózzuk, ha kell és fehér borssal ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.